Hai să vezi cum vor arăta principalele bulevarde din Piatra-Neamț după modernizare


Încep lucrările la coridoarele de mobilitate

Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian
✅ Bd 9 Mai – Str. Dimitrie Leonida
✅ Str. Mihai Viteazu


În perioada următoare vor demara lucrările de modernizare și reorganizare pe principalele coridoare de mobilitate. Este vorba despre: reorganizarea benzilor de circulație, reamenajarea și accesibilizarea trotuarelor, a spațiilor verzi, îngroparea cablurilor și montarea de mobilier urban nou. Vor fi realizați și 3,32 km de piste de biciclete pe tronsonul Bd. Decebal - Piața M. Kogălniceanu - Bd. Traian și 1,63 km pe Strada Mihai Viteazu. Obiectivele principale sunt prioritizarea transportului în comun și a celui pe bicicletă și redarea orașului pietonilor.

„Sunt cele mai importante lucrări din ultimele 3 decenii pentru că reprezintă un pas esențial în modernizarea, accesibilizarea și dezvoltarea orașului și susținerea unor metode de deplasare cât se poate de moderne. Recomand tuturor să utilizeze mijloace alternative de deplasare pentru reducerea aglomerației și a poluării și menținerea condiției fizice.” a declarat primarul Andrei Carabelea.

Pentru tronsonul Bd. Decebal – Piața M. Kogălniceanu – Bd. Traian, termenul de execuție este de 8 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, pentru tronsonul Bd 9 Mai – Str. Dimitrie Leonida de 18 luni, iar pentru Str. Mihai Viteazu este de 15 luni.

Pentru diminuarea disconfortului și aglomerației în trafic, pe parcursul lucrărilor se vor realiza rute alternative.

Similar Suggestions

Se închide circulația în Piața Ștefan cel Mare începând de astăzi până pe 27 iunie
S-a deschis Ștrandul Tineretului!
Informații despre parcările de reședință din Piatra-Neamț
Proiecte de consolidare și refacere pentru podurile din Piatra-Neamț
Punctul de belvedere de pe Cozla va fi modernizat