Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5


Umăr lângă umăr, ne revenim la normalitate!

 • Centru de vaccinare drive-thru: În colaborare cu Instituția Prefectului, am deschis pe data de 15 mai, un centru de vaccinare tip drive-thru în parcarea Centrului Comercial Shopping City Piatra Neamț. În fiecare, sâmbătă și duminică, între ora 09.00 și ora 21.00, înainte sau după cumpărături, vă puteți vaccina din mașină. Toate detalii aici.
 • Vaccinare fără programare: Din data de 5 mai, a început vaccinarea fără programare. Mai multe informații aici.
 • Vaccinare în centrul orașului: Un centru mobil de vaccinare în municipiul Piatra Neamț va funcționa pe platoul de la Turnul lui Ștefan cel Mare, începând cu data de 12 – 13 iunie, în fiecare weekend, în intervalul orar 10:00 – 21:00. Mai multe detalii aici.

- Calendarul reparațiilor și asfaltărilor în Piatra Neamț îl găsiți detaliat aici.
 - Cele 7 străzi ce vor fi modernizate în acest an, sunt menționate aici
 - Programul nocturn pentru o serie de lucrări a necesitat ore întregi de ședințe și de discuții, în urma cărora acesta a fost agreat. Mai multe detalii găsiți aici.

Zilele acestea am finalizat negocierile cu Banca Comercială Română și am reușit să obținem o reducere de jumătate de procent a dobânzii și o reducere a comisioanelor la cele două credite istorice, din 2005 și 2007. Toate detaliile aici.

S-a reorganizat rubrica de achiziții publice de pe site-ul oficial pentru a putea găsi mai ușor și rapid toate achizițiile directe și procedurile instituției.

Toate informațiile le găsiți aici.

O vizită extrem de utilă și aplicată am avut-o alături de Eugen Țapu-Nazare, la premierul Florin Cîţu, pe data de 7 mai, unde ni s-a reconfirmat sprijinul guvernamental pe care #nouaPiatra îl are. Toate detalii aici.
Pe data de 10 mai am avut o vizită de lucru în ștrand, cu două obiective principale: să vedem care este stadiul lucrărilor și să pregătim cu mare atenție ultimele detalii pentru deschiderea oficială de pe 05 iunie. Detalii aici.  

Am inițiat o dezbatere publică pe trei regulamente aflate în consultare pe site-ul instituției pentru a ajunge la varinta ideală agreată de întreaga comunitate. Dezbaterea pe larg o găsiți aici.

 • Ziarul Financiar: În următorii 10 ani vrem să transformăm Piatra Neamţ şi să venim cu infrastructură de IT, fibră optică pentru a deveni oraşul cu cea mai mare viteză de internet din Europa deoarece vrem să relocăm, să atragem persoane care lucrează în acest sector, să vină să lucreze de aici. Toată discuția aici.
 • Interviu Cronica Română:“O Primărie trebuie să slujească fiecare cetățean cu onoare, responsabilitate și profesionalism!”. Întreg interviul îl puteți urmări aici.
 • ”Agenda primarului” am oferit-o celor de la News Moldova, iar întreaga prestație o puteți vizualiza aici.
 • Conferința "Orașe și comunități. Viziune 2030" continuă. Organizată de această dată la Cluj-Napoca am punctat pașii pe care îi vom face în procesul digitalizării și efortul de a pune orașul nostru pe harta comunităților smart. Intervenția mea o puteți regăsi aici.

Întreaga ceremonie omagiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan o puteți viziona aici.
Foto credit: Ciprian Babusanu.ro

Pe data de 14 mai a avut loc o întâlnire decisivă cu reprezentanți din domeniul turismului pentru a bune bazele Organizației de Management a Destinației Piatra Neamț și Zona Metropolitană.
Toate detaliile aici.

Poți fi cel mai bun manager al proiectului tău, iar noi vom susține cele mai interesante idei. Prin această secțiune vrem să dăm șansa cetățenilor să se implice activ în viața comunității din care fac parte prin diverse proiecte pe care le pot duce la îndeplinire.
Propune și tu un proiect aici.

Mulțumim tuturor celor care au ales să participe și să ofere ceva comunității din care fac parte. Implicarea, motivația și determinarea sunt exact ingredientele care definesc #nouaPiatra.

Luna aceasta am avut pe ordinea de zi a ședințelor de Consiliu Local un număr de 35 de proiecte de hotărâri. A fost o lună plină, dar cu multe proiecte benefice pentru comunitate. Lista cu toate proiectele o găsiți aici!

 • Reluăm a treia oara concursul pentru Director Executiv al Direcției Patrimoniu. Toate detaliile le puteți găsiți aici...
 • Pentru că ne dorim să fim mai eficienți și mai productivi în demersul nostru pentru #nouaPiatra, luna aceasta am propus o nouă organigramă pentru instituția noastră, iar detaliile le găsiți aici.
 • În conferința de presă din 27.05.2021 am răspuns la întrebările ce au rezultat în urma sedinței ordinare. Găsiți pe larg conferința de presă aici.  
 • Totodată, câteva clarificări cu privire la ultimele decizii au fost făcute aici.

Pentru că dorim să răspundem constant întrebărilor dumneavoastră și să prezentăm cât mai bine activitatea noastră, am lansat o rubrică de #ÎntrebăriFrecvente. Lista acestora o găsiți aici…

Dacă sesizați o problemă, aveți nevoie de o informație sau vreți să fiți la curent cu noutățile comunității noastre, vă rugăm să folosiți cu încredere aplicația Piatra-Neamț City App. Lucrăm constant să performam și să răspundem cât mai prompt nevoilor dumneavoastră.   

Similar Suggestions

Primăria Piatra-Neamț / Newsletter 8
Unde se lucrează în Piatra-Neamț
Întrerupere furnizare apă în Municipiul Piatra Neamț - 17.09.2021
Ample lucrări de reparații pe Strada Fermelor
Unde se lucrează în Piatra-Neamț (6 - 10 septembrie 2021)