Direcția de Urbanism din cadrul primăriei pietrene a depășit pragul de 1000 certificate de urbanism emise în acest an


Săptămâna aceasta, Direcția de Urbanism din cadrul primăriei pietrene a depășit pragul de 1000 certificate de urbanism emise în acest an, ceea ce înseamnă că cel puțin 1 din 100 de cetățeni ai orașului au solicitat informații de urbanism. Din acestea, mai mult de jumătate (60% mai exact) s-au concretizat prin autorizații de construire.
Doar în această primă jumătate a lunii decembrie, s-au emis 40 de certificate de urbanism și 20 de autorizații de construire.
Certificatul de Urbanism este un act de informare prin care se fac cunoscute condițiile de construire, de impozitare, de funcționalitate etc, necesare în vederea realizării unor investiții sau alte operațiuni imobiliare. Certificatele de urbanism se pot concretiza în autorizații de construire, în cazul în care solicitanții informațiilor își doresc acest lucru. De la caz la caz, durata de întocmire a unui certificat de urbanism diferă, în funcție de regimul fiecărei zone din municipiu pentru care se solicită informațiile.
Obtinerea certificatul de urbanism este prima etapă pentru construcție.

Pentru mai multe informații privind eliberarea acestui document puteti accesa: https://www.primariapn.ro/directia-urbanism-si-cadastru1

Similar Suggestions

Primăria Piatra-Neamț / Newsletter 8
Unde se lucrează în Piatra-Neamț
Întrerupere furnizare apă în Municipiul Piatra Neamț - 17.09.2021
Ample lucrări de reparații pe Strada Fermelor
Unde se lucrează în Piatra-Neamț (6 - 10 septembrie 2021)