ANSAMBLUL FOLCLORIC „FLORICICĂ DE LA MUNTE „SĂRBĂTORIT LA CINCIZECI DE ANI DE ACTIVITATE


Data și ora:
Gazdă:

Muzeul Curtea Domnească, Piatra Neamț, Romania

Despre

Între 13 şi 15 august 2021, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ va celebra, alături de publicul din întreg ţinutul, cei cincizeci de ani de activitate a Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”.

În ziua de 11 august 1971, ziarul „Ceahlăul” (cu o răspândire în întreg judeţul Neamţ) titra pe prima pagină: „Ia fiinţă ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEŢULUI NEAMŢ”, numele „Floricică de la munte” fiind atunci pentru prima dată pomenit în mod public. De atunci şi până astăzi, în decursul a cinci decenii, Ansamblul a reprezentat folclorul din zona etnografică a ţinutului Neamţ în concursuri şi festivaluri pe scenele naţionale, precum şi folclorul din întreaga Românie în cadrul evenimentelor artistice desfăşurate peste hotarele ţării, culegând aprecieri şi aplauze pe scena evenimentului se vor reuni toate generaţiile de dansatori, instrumentişti şi interpreteţi, din marea familie a Ansamblului „Floricică de la munte”.

Alături de artiştii nemţeni sărbătoriţi de întreaga comunitate vor evolua, pe scena din Piața Turnului, incepand cu ora 19:00, in fiecare seară, nume importante ale folclorului românesc.
Organizatorul, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, pregăteşte pentru cele trei zile şi o serie de surprize care să întregească atmosfera de mare sărbătoare a folclorului nemeţean.

IMPORTANT!!!
Evenimentul se va desfăşura cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Intrarea se face pe bază de invitație în limita locurilor disponibile.
Invitațiile se găsesc la sediul Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare” Neamț,
str. Ștefan cel Mare nr. 3A. Relații la tel: 0233/214.026

Fotografii