Atelier de inițiere în cățărare – Cheile Bicazului - Prin munți cu AMC


Data și ora:

Despre

 Atelierul va fi axat pe învăţarea tehnicilor de bază de asigurare, deplasare pe stâncă, echipare şi dezechipare a traseelor. Scopul acestui curs este să te familiarizezi cu tehnicile folosite la căţărat, cu echipamentul şi folosirea corectă a lui. Vom insista mai ales pe siguranţa în căţărare: filarea corectă (în manşă şi cap de coardă), abordarea unui traseu, echiparea şi dezechiparea traseelor, rapelul.
𝐈̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐞  : Prin completarea formularului https://asociatiamontanacarpati.ro/.../atelier-catarare.../
𝐈𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐜𝐭𝐨𝐫: Valentin Chiriac (co-fondator Alpin Club Repedea Iaşi în 2004, co-fondator al Săliţei de Căţărat din Iaşi în 2014, ghid montan autorizat A.G.M.R. din 2019, ghid montan autorizat M.E.E.M.A. din 2020).
𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐧𝐞𝐜𝐞𝐬𝐚𝐫𝐚̆ : Atelierul se adresează începătorilor, celor care caţără la panou, dar nu au făcut încă tranziţia către escalada pe stâncă, precum și celor care au încercat via-ferrata și vor la nivelul următor.
𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭̧𝐢𝐚  :Cheile Bicazului (falezele de la Şugău şi Raza Soarelui).
𝐏𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐝𝐚 :22-23 mai 2021.
𝐋𝐨𝐜𝐮𝐥, 𝐝𝐚𝐭𝐚 𝐬̦𝐢 𝐨𝐫𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐚̂𝐥𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢 : Sâmbătă, 22 mai 2021, ora 09:00, în parcarea aflată la intrarea în Cheile Șugăului.
𝐋𝐨𝐜𝐮𝐫𝐢 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞4️: 4 persoane.
𝐂𝐚𝐳𝐚𝐫𝐞/𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐫𝐞 : În mijlocul Cheilor Bicazului, la baza Pietrei Altarului (15 RON / cort / noapte). Cazare se mai găseşte și în apropierea zonei de campare (50 RON / noapte) sau în zona Lacului Roşu, în partea superioară a cheilor. Pentru campare participanţii trebuie să aibă propriul echipament.
𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐨𝐫𝐭 : Cu mașini personale.
𝐓𝐚𝐱𝐚̆ 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐢𝐜𝐢𝐩𝐚𝐫𝐞  : 300 RON (se acordă o reducere de 15% voluntarilor AMC și o reducere de 20% membrilor AMC).
*Preţul include: Echipamentul tehnic (ham escaladă, cască, espadrile în limita mărimilor disponibile, coardă, carabiniere, bucle expres, sistem filat), instructajul şi ghidajul în zonă, cursul teoretic în format PDF.
*Prețul nu include: Transportul și cazarea.
Disclaimer:
* Te așteptăm cu drag și suntem bucuroși să-ți spunem că prin participarea la turele și atelierele "Prin munți cu AMC" contribui la refacerea și întreținerea potecilor montane pentru siguranța tuturor. Astfel, donația ta pentru participare se transforma într-un stâlp sau o săgeată și mai departe într-un kilometru de traseu marcat.
* Toate activitățile Asociației Montane Carpați sunt organizate cu respectarea normelor în vigoare impuse de pandemia cu virusul SARS-COV-2

Fotografii