Aventura Si Adrenalina La Inălțime


Data și ora:
Organizator:

Despre

          Va propunem sa va testati indemanarea si abilitatile intr-un "Weekend de Aventura la Inaltime" speram nu ultimul din acest sezon si va invitam sa exploram impreuna un traseu  de tip "Via Ferrata" dar si sa incercam traseele de escalada din zona. 
          Termenul de Via ferrata descrie un traseu mixt, de drumetie si catarare, amenajat cu trepte, scoabe, scari, podete, majoritatea metalice, in locurile in care lipsesc prize naturale sau sunt de dimensiuni mici, pe brane inguste. Cei care le folosesc, de cele mai multe ori nu sunt legati in coarda, ci se asigura de cabluri metalice fixate in stanca, cu lonja  speciala, cu doua fire, doua carabiniere si un disipator de energie metalic.
Daca initial au fost construite in scopuri militare, astazi traseele de via ferrata sunt folosite in scop turistic dand posibilitatea celor fara experienta mare si echipament de alpinism sa parcurga trasee care altfel nu le-ar fi fost accesibile. 
Lungimea totală a traseului este de 700 de metri, dus-întors, incluzând aproximativ de 400 de metri de secţiune totală de mică dificultate şi o secţiune totală de 200 metri de dificultate medie. Peretele de stâncă are o înălţime de circa 170 de metri, cu plecare de la cota de 730 metri, şi sosire în punctul culminant la cota 900 de metri, pe vârful Turnul Mare.

‼️‼️❗ Totusi pentru parcurgerea acestor trasee, mai ales pentru cele cu dificultate mai mare, este nevoie de o conditie fizica si psihica foarte buna datorita efortului  mare dar si datorita zonelor foarte expuse (uneori chiar pe verticala sau surplombe) in pereti de sute de metri inaltime.‼️‼️❗

DATA: 31 octombrie-1 noiembrie 2020
LOCATIE: Cheile Bicazului

Nr participanti
-------------------------
min 5 pers
max 13 pers

📌Intalnirea va fi sambata ora 10 in Cheile Bicazului. 
Ziua de duminica va consta in tehnici si metode de catarare!
La intrarea in traseu se va face echiparea corespunzatoare si sedinta tehnica.

ECHIPAMENT  OBLIGATORIU
-----------------------------------------------
- bocanci/încălțăminte talpa aderenta
- rucsac de tura cu apa mancare
- geaca si pantaloni impermeabili 
- manusi rapel
- haine groase de schimb 

📌Traseul are un grad de dificultate moderat. Persoanele doritoare trebuie sa detina un minim de cunoștințe in utilizarea echipamentelor de alpinism si sa poata sa isi gestioneze teama de inaltime.
📌Se asigura: echipamentul de alpinism (kit-ham, sistem asigurare, corzi, carabiniere, casca), accesul pe Via Ferrata, ghizi specializati, filmari si poze cu camere profesionale .
Cost suplimentar cazare si masa.
📌Se poate asigura, la cerere si in limita locurilor disponibile, transport din Busteni in Van 8+1 

Detalii si rezervări: 0723511514 sau 0721200598

Fotografii