BabyBlues / Turneu național


Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

BabyBlues / Turneu național

BABYBLUES

Regia și dramaturgia Victor Olăhuț
Distribuție: Lavinia Cosma, Florentina Năstase, Ana Turos
Interviuri: Alina Căprioară
Transcrieri: Adriana Sână

***
BabyBlues este un spectacol bazat pe povești reale, dureros de cinstit și în același timp o sursă de bună-dispoziție: ai întâlnit și tu în parc babe băgăcioase care nu te lasă să-ți vezi de treabă, știi și tu vreo mătușă care 'poate să deoache' sau vreun funcționar zeflemist care te-a făcut să te simți că-i irosești timpul prețios. Spectacolul s-a născut din nevoia de a discuta despre un subiect sensibil - depresia post-natală și greutățile prin care trec mamele în societatea românească, și a reieșit un spectacol ca-n viață: plângi și-apoi râzi când îți amintești de ce-ai plâns cândva.

***
„BabyBlues” se află într-un turneu național, într-o campanie de conștientizare a existenței depresiei post-natale și a efectelor sale asupra femeilor și a întregii familii.

Mulțumim Teatrului Tineretului din Piatra Neamț pentru susținere și pentru găzduirea acestei reprezentații! Intrarea gratuită, pe bază de rezervare printr-un mesaj pe adresa rezervari@culturansura.ro sau la numărul de telefon 0730.959.793, menționând numele, locația și numărul de locuri dorit.
_______________________________________________

„Poveştile din BabyBlues nu sînt simple: este vorba de violenţă fizică, mame cu mulţi copii sau minore, comunitatea mamelor şi bunicilor din parcuri, ale căror abordări diferite în educaţie se ciocnesc. Regizorul Victor Olăhuţ optează pentru un mix de realism şi minimă caricaturizare – pentru că actriţele interpretează tipologii inspirate de cazuri reale – în care tuşele de comic şi dramatic se intersectează sau chiar se suprapun. Este meritul actriţelor că jonglează abil cu personajele şi naraţiunile, dar şi cu registrele, păstrînd nuanţele comice şi dramatice la un nivel moderat astfel încît să nu dezechilibreze întreaga arhitectură performativă.”
(Oana Stoica, Dilema Veche)

Parteneri: Teatrul Tineretului, Piatra Neamț, Teatrul Studentesc PODUL, ArkMedia Advertising, Tur Cento Trans
Partener media: Radio România Cultural

#TeatruImplicat este un proiect derulat de Asociația CULTURĂ'N ȘURĂ și finanțat prin programul „In stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

#instaredebine #teatruimplicat #kauflandromania #fdsc #implicareafacediferenta #cultura

Fotografii