Concerte aniversare- ”Floricică de la munte” 50


Data și ora:
Gazdă:

Str. Stefan cel Mare, 3, Piatra Neamt, Neamt, Piatra Neamț, Romania

Despre

Între 13 şi 15  august 2021, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ va celebra, alături de publicul din întreg ţinutul, cei cincizeci de ani de activitate a Ansamblului folcloric „Floricică de la munte”.

În ziua de 11 august 1971, ziarul „Ceahlăul” (cu o răspândire în întreg judeţul Neamţ) titra pe prima pagină: „Ia fiinţă ANSAMBLUL FOLCLORIC AL JUDEŢULUI NEAMŢ”, numele „Floricică de la munte” fiind atunci pentru prima dată pomenit în mod public.

De atunci şi până astăzi, în decursul a cinci decenii, Ansamblul a reprezentat folclorul din zona etnografică a ţinutului Neamţ în concursuri şi festivaluri pe scenele naţionale, precum şi folclorul din întreaga Românie în cadrul evenimentelor artistice desfăşurate peste hotarele ţării, culegând aprecieri şi aplauze.  Pe scena evenimentului se vor reuni toate generaţiile de dansatori, instrumentişti şi interpreteţi, din marea familie a Ansamblului „Floricică de la munte”.

Alături de artiştii nemţeni sărbătoriţi de întreaga comunitate vor evolua, pe scena din Piaţa Turnului, începând cu ora 19:00 în fiecare seară, nume importante ale folclorului românesc. 

Organizatorii, Consiliul Judeţean Neamţ şi Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Piatra-Neamţ, pregătesc pentru cele trei zile şi o serie de surprize care să întregească atmosfera de mare sărbătoare a folclorului nemţean.  

Participarea la eveniment se va face, potrivit legislaţiei în vigoare, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, având dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 sau prezentarea unui rezultat negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.