”Consum excesiv”


Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

Vineri, 16 noiembrie, de la ora 17.00 și de la ora 20.00, în Sala Studio “Corneliu-Dan Borcia” a Teatrului Tineretului Piatra Neamț va avea loc premiera spectacolului de teatru ”Consum excesiv”, un spectacol documentar care urmărește îndeaproape cauzele și efectele consumului excesiv de alcool din țara noastră.
Despre spectacol, Daniel Chirilă, regizor și dramaturg, precizează: “Este un spectacol carusel construit în jurul faptului că un singur dependent de alcool din cei 2-3 milioane câți se găsesc în țara noastră ajunge să influențeze până la 7 persoane din jurul său. Aici suntem și de aici am pornit. Am încercat să înțeleg și să nu judec. Am încercat mai mult ca niciodată să fie un spectacol sincer, un spectacol care să pună măcar un semn de întrebare fără a renunța însă la teatralitate. E un carusel de povești legate de ce înseamnă alcoolul pentru societatea noastră de azi.”
Rezultat al parteneriatului dintre Platforma culturală Frilensăr și Teatrul Tineretului Piatra Neamț, spectacolul are la bază o documentare realizată de Ruxandra Pătrașcu, ca urmare a obținerii unei burse de documentare oferite în parteneriat cu Scena9. Documentarea va fi prezentată și într-o formă mai elaborată la sfârșitul lunii noiembrie și va fi publicată de site-ul Scena9.ro.

Un spectacol de Daniel Chirilă
documentare: Ruxandra Pătrașcu Maian
scenografie: Andreea Tecla și Mădălina Niculae
video design: Andrei Cozlac
Cu: Sabina Brândușe, Victor Giurescu, Florin Hrițcu