Cum sună muzica unui trailer?

Prezentare, Întâlnire

Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

Explorăm universul filmului prin intermediul unui instrument puternic, numit trailer. Ce este un trailer de film? Ce presupune construcția lui? Este o formă de comunicare sau de diversiune? Cui se adresează? Șirul întrebărilor ar putea continua la nesfârșit, așa că vom porni împreună într-o călătorie, pentru a găsi răspunsuri.
Muzica unui trailer presupune, de cele mai multe ori, o îmbinare între teoria muzicală pură, filosofia din spatele unui scenariu, psihologia personajelor și arta montajului de film, pentru a transmite un mesaj subliminal ascultătorului.
Discutăm despre toate acestea, împreună cu compozitorul Ciprian Iacob și domnul profesor de teorie muzicală Ionel Ceobanu.

Ciprian Iacob este un tânăr compozitor de muzică de film cu o experiență de 10 ani în industrie, câștigată prin numeroase proiecte de succes în România, Marea Britanie, Franța și Statele Unite.
Compozițiile sale au fost promovate în cadrul unor festivaluri internaționale din Londra, Glasgow, Franța (Cannes), Los Angeles și New Delhi. Printre colaborările sale recente se află și prestația pe scena principală în cadrul conferinței TEDx Cluj din anul 2017, experiență pe care a preschimbat-o într-un connecting the dots prin muzică live, film și tehnologie. În 2014 și 2016 Ciprian performează în concertul “The Masterpiece”, un proiect care a implicat nume de top din industrie, cum ar fi Hans Zimmer, Thomas Bergersen, sau Uyanga Bold. A devenit fondatorul Bucharest ShortCut Cinefest – singurul festival lunar de film independent din București si Bucharest Film Awards, eveniment de calibru care a reușit, prin specificul său, să redefinească conceptul de comunitate cinefilă și a adus la București în toamna anului 2017 peste 50 de producții independente, 24 de regizori, actori și producători din peste 10 țări, concerte, cinema VR, cât și massterclass-uri de scenaristică, muzică de film și cinematografie. Pe scurt, un circuit complex de activități și arte conexe.

Dacă ai între 14 și 19 ani și îți dorești să participi la Masterclass, înscrie-te pe ttliterar@gmail.com cu numele și numărul de telefon și te vom contacta. Intrarea este liberă.