Episodul 53: Titanic Vals la Piatra Neamț


Data și ora:
Gazdă:

Piața Ştefan cel Mare, nr. 14, Piatra Neamt, Romania, 610101

Despre

Invitațiile se găsesc la Cinema Dacia și Primăria Municipiului Piatra-Neamț, camera 11.

Vineri, 23 noiembrie 2018, ora 18.00 - Lansarea cărților semnate de Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda (Polirom, 2017) și Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel (Polirom, 2016). Lansările vor avea loc în prezența autorului, cu sesiune de autografe, fotografii și dialog la final.
Vineri, 23 noiembrie 2018, ora 19.00 - Titanic vals (regia: Paul Călinescu, 1964)

Titanic Vals (1965)
Regizor: Paul Călinescu
Durată: 95 minute
Gen: Comedie
Rating: Audiență generală
Distribuție: Grigore Vasiliu-Birlic, Kitty Gheorghiu-Musatescu, Silvia Fulda, Tamara Buciuceanu, Ion Dichiseanu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Coca Andronescu, Mihai Fotino, Ion Fintesteanu
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=M0525ToVeZw

Ecranizare a piesei omonime a lui Tudor Muşatescu, filmul „Titanic-Vals” a beneficiat de un scenariu excelent scris de dramaturg în colaborare cu regizorul Paul Călinescu. Reconstituirea mediului social interbelic, plin de farmec și zgomotos, este susținută artistic prin interpretările excepționale ale unor mari actori care transmit senzații intense memorabile.
Comicul de situații, de limbaj sau de nume este completat cu satira acidă la adresa regimului capitalist din trecut, fiind luate fin în derâdere religia, biserica, fraudele electorale deosebit de actuale sau moravurile omeneşti precum setea de parvenire, lăudăroşenia, ipocrizia, politeţea de faţadă sau gesturile de paradă.

Invitat special: Ion Dichiseanu, actor

Invitațiile se găsesc la Cinema Dacia și Primăria Municipiului Piatra-Neamț, camera 11.