Expoziție de caricaturi vegane


Data și ora:
Gazdă:

Mihai Eminescu nr. 12, Piatra Neamt, Romania, 610028
Organizator:

Despre

De la un cadou la o expoziție.
În toamna anului 2017, bistro Rawissant a organizat o lansare carte pentru reporterul și scriitorul Viorel Ilișoi. În semn de apreciere pentru eveniment, i-am oferit acestuia o caricatură realizată de artistul Ovidiu Stanciu.
În 2018, când pianistul Daniel Ciobanu a revenit la Rawissant pentru un parteneriat cu Neamț Piano Festival, l-am rugat pe Ovidiu să mă ajute din nou cu un cadou - caricatură.
Ovidiu mi-a propus - iar eu am fost încântată de idee - să facem o expoziție de caricaturi ale persoanelor celebre care trec pragul bistro-ului. Încet, încet, s-a conturat o mică expoziție pe care avem plăcerea de a o prezenta celor interesați luni, 12 august, de la ora 17.

Artist fara diploma, Ovidiu Stanciu se angaja in '97 pentru prima data ilustrator. A trecut prin Tempo, Bates Romania, Saatchi & Saatchi, D'Arcy, Next Advertising, DDB si altele, multe, incat nici nu mai are nevoie de CV. De atunci si pana acum, cei mai multi ani i-a petrecut la Ogilvy & Mather; dar perioada de circa 7 ani de acolo s-a incheiat prin 2010. Sa fi fost pentru ca agentia nu il exploata la adevarata valoare creativa? Posibil, asa zicea pe atunci Kapa, cand Ovidiu lucra cu GMP pentru Posta Romana, desi era angajat cu acte-n regula.

Cochetase cu freelancing-ul, dar atunci paraseste agentiile si trece fulltime in baricada "deadline, nu condica".

Are pagina de IMDB, pentru c-a fost omul cu storyboard-urile pentru filme ca"Restul e tacere" (Nae Caranfil, 2007) si "The Necessary Death of Charlie Countryman" (Matt Drake, 2013). Dupa care avem caricaturile, aparute din plictiseala, dar crescand radacini si imprastiindu-se peste personalitatile autohtone.

Fotografii