Expozitie de pictura si lansare de album


Data și ora:
Gazdă:
Mihai Eminescu 3, Roman 611028, România

Despre

Expozitie de pictura si lansare de album

Sezonul expozițional 2021, la Muzeul de Artă din Roman, debutează cu un dublu eveniment: vernisajul expoziției personale de pictură și lansarea albumului de Sculptură•Pictură•Grafică a  sculptorului, pictorului și graficianului romașcan Florin Mircea Zaharescu
             
Cele 32 de lucrări de pictură din expoziție aduc în fața privitorului teme îndrăgite ale artistului: natura și umanul, într-o admirabilă abordare. Un penel monumental și sculptural, clasic și modern, care impresionează prin perfecțiunea și vibranța formelor, prin puritatea și claritatea cromatică, care emană sensibilitate și romantism prin străfulgerări profund meditative. 

Între toate aceste teramorfoze și metamorfoze descoperim un sublim Christ expresiv, atemporal, dramatic și plin de căldură, în același timp. Întreaga expoziție, ca și creația maestrului Florin Mircea Zaharescu, este un poem dedicat vieții, naturii și omului, timpului și istoriei. 

Albumul de scupltură, grafică și pictură vine să întregească  activitate artistică a maestrului Florin Mircea Zaharescu. Editat în anul 2020  la editura Pim din  Iași, cu sprijinul Primăriei Municipiului Roman, cuprinde  29 de lucrări de pictură, 65 de sculptură,  31 de grafică și 32 de teramorfoze care ocupă un capitol aparte .

Expoziția va fi deschisă publicului până pe 20 martie 2021.