Ghimpl-Netotul


Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

GHIMPL-NETOTUL
după Isaac Bashevis Singer
traducerea: Anton Celaru
adaptarea scenică: Daniel Iordan

Distribuția:
Ghimpl: ANDREI MERCHEA-ZAPOTOȚKI
Soția: CĂTĂLINA IEȘANU

Regia: DANIEL IORDAN

„Arta sa narativă, plină de pasiune, cu rădăcini într-o tradiție culturală polono-evreiască, dă viață condiției umane universale.“ -astfel își motiva opțiunea juriul care i-a acordat, în 1978, Premiul Nobel pentru Literatură lui Isaac Bashevis Singer (1902-1991). Numele său rămâne reprezentativ în literatură pentru proza care meditează asupra comunității tradiționale evreiești, fie că vorbim de romane, memorii, nuvele și povestiri (Ghimpl-Netotul și alte povestiri, volum apărut în 1957).

„Scrie la carte că-i mai bine să fii om prost toată viața, decât om rău un singur ceas.“ - Teatrul Tineretului vă invită la o meditație despre bunătate. Pornind de la povestirea Ghimpl-Netotul, regizorul Daniel Iordan a conceput o farsă dramatică, cu accente de comedie neagră, care se oprește cu un pas înainte de derizoriu, acolo unde emoția și suferința dau valoare umanului.

Sala Studio „Corneliu-Dan Borcia“
Preț bilete: 22 lei
Reducere elevi: 75%
Reducere studenți și pensionari: 50%

Program Agenție Teatrală:
Luni-Vineri: 11-12 și 16-19
Sâmbătă- Duminică: 16-19
Telefon: 0233 211.036, 0752149735
E-mail: rezervarebiletett@gmail.com
Pentru rezervări, scrieţi la adresa de e-mail sau telefonaţi la numerele mai sus menționate. Pentru a fi valabile, biletele aferente rezervărilor trebuie achitate cu 24h înaintea spectacolului.

Biletele pot fi achiziționate și online: https://www.bilete.ro/ghimpl-netotul/

Fotografii