„Isus și rădăcinile evreiești ale Mariei”: lansare de carte

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare, Piatra Neamt, Romania

Despre

𝗦𝘂𝗻𝘁𝗲𝗺 𝗶̂𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗮𝗻𝗶𝗮 𝗰𝗮̆𝗿𝘁̦𝗶𝗹𝗼𝗿: continuăm în luna iulie seria întâlnirilor #HumanitasLIVE #online, în care creăm spații virtuale ca să purtăm discuții reale.

La discuția despre volumul „Isus și rădăcinile evreiești ale Mariei”  de Brant Pitre vor participa Monica Broșteanu, Stefan Colceriu și Alex Mihaila.
Când: marți, 14 iulie, ora 19:30.
Unde: exclusiv #online.

Evenimentul va fi difuzat live pe pagina noastră de Facebook. Înregistrările video și audio vor fi ulterior disponibile pe #HumanitasYouTube: https://bit.ly/Humanitas-YouTube și #HumanitasSoundcloud: https://bit.ly/Humanitas-Soundcloud

„Mulți oameni se raportează cu încredere la «Maica Domnului». În ortodoxie e numită mai ales «Născătoare de Dumnezeu» și «Pururea Fecioara Maria». În catolicism, titlurile ei sunt mai multe, mai ales în litanii. Pentru protestanți, e doar mama lui Isus. Dar câți dintre aceia care o invocă – sau o ignoră – se străduiesc să o cunoască? Nici nu e ușor. Evangheliile ne spun foarte puțin, iar celelalte scrieri ale Noului Testament – aparent, mai nimic.

Teologul american Brant Pitre, cunoscut la noi datorită celor trei cărți apărute la Humanitas (Misterul Cinei de pe urmă, Pledoarie pentru Isus și Isus Mirele), aplică și cercetării de față aceeași me­todă cu care ne-a obișnuit: o atentă explorare a Vechiului Testament, dar și a creștinismului antic, cu profunda lui înrădăcinare în iudaismul de secol I. Rezultă un studiu tipologic pasionant – figura Mariei se desprinde în toată complexitatea și frumusețea ei și devine de interes nu doar pentru creștinii de toate confesiunile, ci și pentru evrei și pentru musulmani.“ — Monica Broșteanu

Cumpără cartea din librării sau online, pe #LibHumanitas:
🎁📙 https://www.libhumanitas.ro/catalogsearch/result/?attr=0&q=Isus+si+radacinile
Răsfoiește câteva pagini:
📙 https://bit.ly/Humanitas-Isus-si-radacinile-evreiesti-ale-Mariei

Fotografii