Lansare de carte: Sofia Nădejde - Despre creierul femeii ( )

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

Lansare de carte în prezența autoarei Maria Cernat

"Sofia Nădejde - Despre creierul femeii și alți demoni"
Antologia textelor publicistice ale Sofiei Nădejde
Ediție îngrijită de Maria Cernat și Adina Mocanu
Editura Paralela 45

"Această necesară antologie de texte ale Sofiei Nădejde permite cititorilor, și mai ales cititoarelor, să intre în gândirea unei intelectuale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea românesc. Într-un context social, politic și cultural care nu era propice ideilor ei feministe și socialiste, aceasta s-a străduit din răsputeri să lupte cu mentalitățile conservatoare ale vremii. Chiar dacă nu a reușit, sau câteodată chiar a reprodus aceste mentalități, curajul și forța ei sunt exemplare." (Iulia Hașdeu, cercetătoare în domeniul antropologiei)

Maria Cernat este cadru didactic la Facultatea de Științele Comunicării și Relații Internaționale, Universitatea Titu Maiorescu și cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. Este, de asemenea, vicepreședintă a Institutului pentru Solidaritate Socială, membră în echipa de autori a site-ului de dezbatere critică ro.baricada.org și blogger Adevărul.ro. Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, a Facultății de Filosofie și a unui master în Comunicare publică din cadrul Universității din București. A urmat studii doctorale la Facultatea de Filosofie a Universității din București, obținând titlul de doctor în anul 2008.

Adina Mocanu este cadru didactic asociat al Departamentului de Arte de la Universitatea din Craiova și cercetătoare post-doctorandă la centrul ADHUC (Centre de Recerca Teoria, Gènere, Sexualitat) din Barcelona. Este membră a Centrului pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale din România și coordonatoare a echipei de traducere și interpretare în cadrul Conferințelor și a Școlii de Vară de la Telciu. Face parte și din echipa de redacție a revistei online Prăvălia Culturală. A terminat un doctorat în Studii culturale la Universitatea din Barcelona, în 2017. Are două mastere: unul în studii culturale și comunicare, în cadrul programului „Construcción y representación de identidades culturales” (2012), la aceeași universitate spaniolă, și altul de Literatură Română în Context European (2010), la Universitatea din Craiova.

Sala Rotondă
INTRAREA LIBERĂ

Fotografii