Ne asociem pentru un oraș curat


Data și ora:
Gazdă:
Centru, Piatra Neamț, România

Despre

Ne asociem pentru un oraș curat

Deșeurile electronice mici sau mari fac acum parte din viața noastră, dar încă nu știm cum să le gestionăm atunci când au încetat să ne mai fie de folos, deoarece sunt nefuncționale sau învechite.

Am cumpărat o bicicletă pentru a ne deplasa într-un mod mai durabil, am convins rudele și prietenii să facă o colectare separată conștiincioasă, am cumpărat doar produse locale și am declarat război plasticului. Apoi, brusc, telefonul nostru se strică și decidem să cumpărăm unul nou: deschidem cutia, schimbăm sim-ul și imediat ce am salvat ultimele fotografii care nu au mai ajuns în cloud, ne luăm rămas bun de la partenerul nostru de viață credincios care, înainte de a-l închide definitiv, ne-a făcut să încărcăm ultimul videoclip al pisoiului nostru pe tiktok. Instinctiv ne îndreptăm spre coșul nediferențiat, dar imediat suntem asaltați de o mie de îndoieli ...
Putem arunca telefonul stricat oriunde? Absolut NU!
La fel se întâmplă cu aproape toate gadget-urile nostre dragi!

Asociatia Sens Civic lansează un exercițiu ecologic de amploare la nivelul municipiului Piatra Neamț: @Ne asociem pentru un oraș curat@
În ziua evenimentului pietrenii sunt invitați să "arunce" într-o sacoșă toate aceste aparaturi electrice/electronice stricate și să le aducă la centrul mobil de colectare de pe platoul Curții Domnești!
În conformitate cu reglementările actuale si pentru a putea respecta măsurile de protecție și distanțare fizică, numărul participanților va fi limitat.
Accesul la acțiune nu va fi permis fără purtarea măștii de protecție.