Regina - mamă Elena. Mariajul și despărțirea de Carol al II-lea


Data și ora:
Gazdă:

Piața Ștefan cel Mare 1, Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

Întâlnire cu Simona Preda, autoarea cărții „REGINA MAMĂ, ELENA. Mariajul și despărțirea de Carol al II-lea“ (Editura Corint, 2018) și a filmului documentar cu același subiect, realizat în colaborare cu TVR și Arhivele Naționale București.
Proiecția filmului, prezentarea cărții și dialogul cu autoarea sunt propunerile acestui eveniment, care ne prilejuiește o incursiune în viața de familie din cadrul Casei Regale, într-o abordare intimă, romanescă, dar care respectă adevărul istoric.

SALA MULTIMEDIA
INTRAREA ESTE LIBERĂ, în limita locurilor disponibile, cu rezervare la Agenția de bilete (0233.211.036).
*
Născută la Piatra Neamț, SIMONA PREDA este istoric, publicist, eseist, doctor în istorie. A publicat volumele: „Patrie română, țară de eroi” (prefață de Vladimir Tismăneanu, Curtea Veche Publishing, 2014), „Tot înainte! Amintiri din copilărie” (co-autor, alături de Valeriu Antonovici, prefață de Adrian Cioroianu, Curtea Veche Publishing, 2016), „Imagini, vise, bazaconii” (co-autor, alături de Cristian Pepino), UNATC PRESS, 2018, „Regina-mamă Elena.Mariajul și despărțirea de Carol al II-lea”, Editura Corint, 2018. Autoare de filme documentare. În prezent, este jurnalist cultural, colaborator al revistelor România Literară, Orizont, LaPunkt.