Semimaraton Curtea Domneasca


Despre

Semimaraton Curtea Domneasca
REGULAMENTUL OFICIAL AL COMPETITIEI
Semimaraton Curtea Domneasca este o competiție outdoor care se desfășoară parcurgand in alergare 2 trasee în orașul Piatra Neamt și în zona de pădure dintre orasul Piatra Neamt si zonele deluroase Cozla si Cârlomanu.

Trasee:

- Traseul de semimaraton (21km/740 m diferență de nivel pozitivă) se desfășoară în zone urbane și extraurbane, limitrofe orașului Piatra Neamt. Traseul va fi semnalizat cu banda de atenționare și/sau indicatoare, iar schimbările de direcție vor fi semnalizate cu ajutorul voluntarilor si responsabililor de traseu. .
Timpul limită de parcurgere al traseului este de 4 ore 30 minute.

- Traseul de cros ( 11 km/ 460 m diferenta de nivel pozitivă) este varianta mai scurtă a evenimentului Semimaraton Curtea Domnească
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore 30 minute

Pe Trasee se vor găsi puncte de susținere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile și vor trebui să fie parcurse în ordinea crescatoare a numărului lor.


Cine participă?

- Cursele de Semimaraton și Cros sunt destinate celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort.

Locuri disponibile:

- 200 de locuri cumulat pentru Semimaraton și Cros

Înscrierea:

- Înscrierea la Semimaraton Curtea Domneasca 2019 se face completând formularul on-line din secțiunea Înscriere până la data de 10.10.2019 ora 24.00, sau la fața locului, doar în ziua dinaintea concursului, 19.10.2019.

- Înainte de a vă înscrie online asigurați-vă că ați citit cu atenție informațiile tehnice care prezintă descrierea traseelor și asigurați-vă că alegeți traseul de parcurs care se potrivește cel mai bine pregătirii voastre sportive. Este permisă schimbarea ulterioară a participării de la o cursă la cealaltă până la data de 10.10.2019. Vă stăm la dispoziție oricând cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@maratonpiatraneamt.ro sau pe pagina noastră de Facebook: Semimaraton Curtea Domnească. Organizatorii își rezervă dreptul de a alege participanții la Semimaraton Curtea Domnească.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

- Organizatorii Semimaraton Curtea Domnească îşi rezervă dreptul de a modifica traseele de concurs sau chiar de a anula cursa în cazul în care vremea nu permite desfăşurarea concursului în condiţii de siguranţă pentru participanţi (de exemplu furtună cu fulgere şi trăsnete). De asemenea, în situaţii excepţionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu înştiinţarea prealabilă a celor înscrişi.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul iși rezervă dreptul de a opri un participant în următoarele cazuri:
- s-a accidentat după start;
- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;
- în cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunând la numerele de urgență comunicate.
Retragerea din cursă va fi confirmată de către concurenti prin semnarea fișei de concurs și depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizări/descalificare:

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate și/sau a altor gunoaie este complet INTERZISĂ, fiind strict monitorizată de voluntari/arbitri de traseu și duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea întregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competiției – descalificare;
- Comportament nesportiv față de alți participanți, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
Contribuția de participare nu se va înapoia în cazul descalificării.

Siguranță:

- Pe toată durata concursului circulația rutieră va fi partial restricționată în zona urbană, iar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece mașini, biciclete, turiști sau se pot întâlni animale.

- Orice accident în care sunt implicați participanții de la Semimaraton Curtea Domnească, survenit în timpul desfășurării concursului din nerespectarea regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de lege, va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicați în accident.

- Participanții sunt direct responsabili pentru participarea la această cursă, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligație în cazul în care participantul se accidentează sau se rănește. Va exista în zona de start/sosire o ambulanță cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgență în caz de nevoie.

- Organizatorii nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului

SÂMBĂTĂ 19.10.2019
•Între orele 17:00 - 21.30 are loc validarea înscrierilor, completarea declarațiilor de responsabilitate și ridicarea kitului de participare din secretariatul de concurs amplasat în parcul de lângă Hotelul Ceahlău, în Foișorul Voluntarilor (din spatele statuii).
•La ora 20:00 vă invităm la ședința tehnică care va avea loc lângă Foișorul Voluntarilor
DUMINICĂ 20.10.2019
Între 7:00 – 08.30 are loc validarea înscrierilor, completarea declarațiilor de responsabilitate și ridicarea kitului de participare din secretariatul de concurs în Foișorul Voluntarilor.
La ora 10:00 se va da startul competiției, comun pentru cursele de Semimaraton și Cros.
La ora 10:45 estimăm sosirea primilor participanți de la proba de cros.
Între 11:00 și 15:00, în zona de start/sosire concurenții beneficiază de un punct de revitallizare(apă, fructe, dulciuri, cașcaval, băuturi energizante) și pasta party.
În jurul orei 16:00 va avea loc festivitatea de premiere în zona Curtea Domneasca/Turnul lui Ștefan.
Atmosfera înainte, în timpul și după cursă va fi întreținută de DJ Vali Pricope -Kiss Fm Piatra Neam

Fotografii