Șezătoare La Caiace


Data și ora:
Gazdă:

Batca Doameni Nr 2, Piatra Neamt, Romania, 610073
Organizator:

Despre

Călătorie în copilăria a 100 de ani de românitate
Pentru noi, românii, Ziua Copilului ne amintește de bunici, tradiții sau jocurile cu copiii din fața blocului.
Anul acesta, de 1 Iunie, ne dorim ca împreună cu invitații noștri să călătorim prin intermediul cântecelor și a jocurilor în copilăria bunicilor și părinților. În acei ani în care socializarea nu se făcea pe smartphone și prietenii erau reali, nu virtuali.
Elena Shulea cu ai ei voce caldă ne va aminti și ne va învăța numărătorile, cântecele de leagăn, jocurile de cuvinte, cântecele copilăriei și poveștile bunicilor acestei țări.
Copilăria fără poveste și joc nu există asa că vom descoperi cum se juca odinioară Baba oarba, lapte gros, de-a v-ați ascunselea, rațele și vânătorii, șotron, țară – țară vrem ostași, atinsea, elasticul, șotron, telefonul fără fir, fazan, mijita, roaba, telefonul fără fir.
Pentru că este zi de sărbătoare, vă propunem să vă îmbracați românește - ii, cămeșoaie, chimire, berte, catrințe, ițari si sa scoateti la lumina obiectele care îi încântau altădată pe copii, precum fluierele, ocarine, titirezul, păpușile și mingile din cârpe, lingurile de lemn, moriștile de vânt făcute din hârtie ori tablă, măștile din hârtie, șiragurile din scoici sau din tulpini de păpădie, cărțile de joc.

Fotografii