Start Trekking


Data și ora:
Gazdă:
Piatra Neamț, Romania
Organizator:

Despre

Excursionismul este o activitate motorie care are la bază mersul pe jos, cu scop de studiu naturalistic sau pentru recreere, de-a lungul unui parcurs mai puțin accesibil mijloacelor de transport convenționale.

Foarte des ca și denumire pentru această activitate, se utilizează termeni care derivă din engleză și anume trekking sau hiking. Primul termen înseamnă mers pe jos lent, sau a face o lungă călătorie pe jos. Al doilea termen, înseamna a merge pe jos.

De obicei trekking-ul se desfășoară în zonă muntoasă și poate fi combinat cu activități naturalistice, cum ar fi birdwatching, observarea speciilor botanice sau vizitarea de monumente/ fenomene naturale aflate de-a lungul parcursului.

Excursionistul manifestă mult respect pentru ambientul pe care-l traversează, evitând să producă zgomote, să lase în urmă deșeuri de orice fel. Deasemenea el protejează speciile botanice, în nici un caz nu deranjează fauna sălbatică, nu aprinde foc decât în locuri amenajate corespunzător, nu aruncă mucuri de țigară sau șervețele de hârtie folosite.

Vara acesta, împreună cu alte asociații civice din regiune, pornim un proiect de marcare a unor trasee de trekking din vecinătea municipiului Piatra Neamț.

Dați-ne de știre la email piatra_neamt@ro100.ro, dacă doriți să vă alăturați celorlalți montagnarzi pietreni și nu numai.

SHARIHG IS CARING!