Wild Canoeing Tour (Din Ceahlău la Marea Neagră)


Despre

Wild Canoeing Tour (Din Ceahlău la Marea Neagră)

Opt zile pline de aventură în care vom parcurge traseul Plutașilor. Vom descoperi frumusețea naturii si ne vom distra intr-un mod inedit... Suntem primii și suntem gata pentru orice provocare ⛵⛵⛵☀️☀️😉

Asociația Plai Verde în colaborare cu Asociația Green Ties, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 și Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț au pus la cale acest proiect extrem de ambițios care are ca scop reproducerea drumului plutașilor. Proiectul se numește Wild Canoeing Tour (din Ceahlău la Marea Neagră). 10 canoe cu 20 de persoane vor parcurge acest drum în 8 zile, începând cu 14 august.

Traseul începe pe 14 august în comuna Ceahlău, pe lacul Izvorul Muntelui, în același timp cu festivalul Waterfest care, de asemenea, promovează ieșirea în natură prin activități pe apă și concerte în aer liber.

După parcurgerea Lacului Izvorul Muntelui, participanții vor ajunge în seara zilei de 14 august în Piatra Neamț, în locația “La Caiace”, unde va avea loc un eveniment în aer liber de la care nu vor lipsi mâncarea tradițională, muzica folk, concursuri de SUP (stand-up paddle) și voia bună.

În ziua a 2-a se ajunge la Bacău la Adjud. În ziua a 3-a de la Adjud se ajunge la Rezervația Naturală Pădurea Merișor și apoi în satul Nămoloasa. În ziua a 4-a, din satul Nămoloasa se ajunge la Șendreni. Ziua a 5-a este dedicată traseului Șendreni – Isaccea, ziua a 6-a traseului Isaccea Tulcea. În ziua a 7-a, de la Tulcea se ajunge la Maliuc, iar dacă totul decurge bine în ziua a 8-a de la Maliuc se ajunge în Sulina.

La Sulina va avea loc o seară pescărească, plină de surprize, împreună cu Ivan Patzaichin, canoist român, cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984 și triplu laureat cu argint

Sursa foto si info: facebook Wild Canoeing Tour