Zilele Mitropolit Visarion Puiu


Data și ora:
Gazdă:

Mihai Eminescu, 10, Piatra Neamt, Romania

Despre

În perioada 24-28 februarie, Asociația „Visarion Puiu” Roman, va organiza cea de-a XXVI-a ediție a Simpozionului Internațional ”Zilele Mitropolitului Visarion Puiu”. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a cinci zile în patru orașe diferite (Bălți, Pașcani, Târgu Neamț, Roman) și va cuprinde numeroase manifestări cultural-religioase menite să aducă în memoria colectivă figura unui mare preot, luptător pentru valorile creștine în vremuri tulburi ale neamului nostru.
Simpozionul consacrat vieții și operei sale este un prilej de cinstire a memoriei sale, un eveniment de anvergură, ce marchează recunoștința posterității pentru toate neodihnele mitropolitului Visarion Puiu.

”Pomenirea mitropolitului Visarion Puiu, acum în luna februarie, când se împlinesc 144 de ani de la nașterea sa, nu este doar un act de recunoștință a posterității, ci și un act de cultivare a demnității noastre de fii și slujitori ai Bisericii pe care el a slujit-o într-o perioadă tulbure și tristă din istoria națională” a menționat părintele Aurel Florin Țușcanu, președintele Asociației „Visarion Puiu”.

Programul evenimentului include slujbe religioase de pomenire a celor trecuți în eternitate, sesiuni de comunicări, expoziții de fotografie documentară și lansări de carte.
Luni, 28 februarie, la Muzeul de Istorie Roman, din cadrul Complexului Muzeal Național Neamț, † I.P.S. TEOFAN, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va deschide ziua cu un Cuvânt de binecuvântare la cea de a XXVI-a ediție a „Zilelor Mitropolit Visarion Puiu”.
† I.P.S. IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului împreună cu † P.S. ANTONIE, Episcop de Bălți, vor oferi de asemenea, un cuvânt de bun venit și binecuvântare celor prezenți la eveniment.

Partenerii asociației ”Visarion Puiu” sunt: MITROPOLIA MOLDOVEI ȘI BUCOVINEI, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Episcopia de Bălți, Protopopiatul Roman; Protopopiatul Pașcani; Mănăstirea Neamț, Seminarul Teologic „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț, Casa memorială Visarion Puiu și Muzeul Mihail Sadoveanu – Vovidenia, Complexul Muzeal Național Neamț; Muzeul de Istorie Roman.