23 de contracte de finanțare în valoare de 50.8 milioane de euro semnate până în prezent pentru Piatra-Neamț


Un număr 23 de contracte de finanțare semnate până în prezent, în valoare de 50.8 milioane de euro, din cele 32 de proiecte europene însumând peste 92 milioane de euro pregătite pentru Piatra-Neamț!

Prin cele trei proiecte europene ale căror contracte de finanțare au fost semnate în aceasta săptămână, încă 13,8 milioane de euro nerambursabili, de la Uniunea Europeană, vor ajunge în Piatra-Neamț pentru investiții. Este vorba despre două proiecte în care Primăria este aplicantul și un proiect inițiat de către municipalitatea pietreană prin Strategia de Dezvoltare Locală Integrată si Planul de Mobilitatea Urbana, în care Primăria Piatra-Neamț este partenerul principal.

Primele două proiecte sunt următoarele:
✒️Reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței cu program prelungit nr. 2, în valoare de 372.000 euro. Proiectul presupune lucrări de creștere a eficienței energetice, respectiv izolare termică, modernizare a instalației de iluminat etc. De asemenea, se vor realiza lucrări de amenajare interioară,instalații electrice, dotări precum și amenajări exterioare.
✒️Dezvoltarea capacității de planificare strategică și implementare a unui sistem informatic integrat în municipiul Piatra Neamț - 798.000 euro, având ca scop principal digitalizarea activității primăriei pietrene precum dar și elaborarea Strategiei Smart City 2021-2027.

Prin cel de al treilea proiect va fi modernizat sistemul de transport public din Piatra Neamt prin achiziția a 20 de autobuze electrice, modernizarea autobazei și realizarea a 25 de stații de încărcare electrice pentru noile autobuze - 12.590.000 euro.

„Sunt proiecte majore pentru care s-a obținut finanțare nerambursabilă europeană și care urmează să fie implementate începând cu acest an, cu termen de finalizare maxim anul 2022. Astfel, orașul Piatra-Neamț se va alinia unor importante orașe europene care beneficiază de transport ecologic realizat cu autobuze electrice. Foarte important este, de asemenea, proiectul prin care vom digitaliza activitatea administrației publice pietrene oferind astfel cetățenilor, în toate sectoarele, și alternativa online, o modalitate modernă și confortabilă de interacțiune cu Primăria Piatra-Neamț.
Din cele 32 de proiecte europene însumând peste 92 milioane de euro pregătite pentru Piatra-Neamț s-au semnat până la această dată un număr de 23 de contracte de finanțare, în valoare de 50.8 milioane de euro. Continuăm sa ne batem pentru fiecare cent european nerambursabil care poate fi adus la Piatra-Neamț pentru dezvoltarea orașului și cresterea calității vieții cetățenilor”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Alte sugestii

Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru edificarea unui spital municipal în Piatra-Neamț
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Măsuri luate de Poliția Locală pentru aducerea la starea inițială a străzii Privighetorii după lucrările de înlocuire și reamplasare a conductelor și branșamentelor la rețeaua de gaze naturale, efectuate de firma furnizoare de utilități
✅Sesizare rezolvată
💡Știai că anul acesta orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene?