Activități derulate de Primăria Piatra-Neamț pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile


Activitățile pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile au continuat și în această săptămână!
💎Spălarea strazilor cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului;
💎Dezinfectarea scărilor de blocuri de locuințe, etapizat pe cartiere și zile. Luni 27 aprilie finalizăm a doua trecere pe la fiecare dintre cele 1806 scări de bloc din oraș;
💎Dezinfectarea spațiilor publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat.
💎Dezinfectarea zilnică a spațiilor municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală și piețele de cartier, cladirea Forum Center etc.
💎Oferim zilnic hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
🤝Ne deplasăm zilnic, prin asistenții sociali, la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 400 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare.
🤝Am pus la dispoziția populației numere de telefon dedicate, care pot fi apelate în perioada stării de urgență.
🤝Am finanțat achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale și sprijinirea vârstnicilor, prin intermediul unor asociații umanitare.
❗,,Nu mai este mult până la încheierea stării de urgență, când vor fi luate măsuri de relaxare, valabile pentru toți. Haideți să continuăm să dăm dovadă de responsabilitate autoprotejându-ne și respectând deciziile autorităților. Depinde mult prevenirea și limitarea infectării, scurtarea perioadei de criză și revenirea la o viață normală, de fiecare dintre noi.
Vă doresc multă sănătate tuturor!", Dragoș Chitic.

Alte sugestii

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară