Activități derulate de Primăria Piatra-Neamț pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile


Activitățile pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile au continuat și în această săptămână!
💎Spălarea strazilor cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului;
💎Dezinfectarea scărilor de blocuri de locuințe, etapizat pe cartiere și zile. Luni 27 aprilie finalizăm a doua trecere pe la fiecare dintre cele 1806 scări de bloc din oraș;
💎Dezinfectarea spațiilor publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat.
💎Dezinfectarea zilnică a spațiilor municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală și piețele de cartier, cladirea Forum Center etc.
💎Oferim zilnic hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
🤝Ne deplasăm zilnic, prin asistenții sociali, la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 400 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare.
🤝Am pus la dispoziția populației numere de telefon dedicate, care pot fi apelate în perioada stării de urgență.
🤝Am finanțat achiziția de echipamente de protecție pentru cadrele medicale și sprijinirea vârstnicilor, prin intermediul unor asociații umanitare.
❗,,Nu mai este mult până la încheierea stării de urgență, când vor fi luate măsuri de relaxare, valabile pentru toți. Haideți să continuăm să dăm dovadă de responsabilitate autoprotejându-ne și respectând deciziile autorităților. Depinde mult prevenirea și limitarea infectării, scurtarea perioadei de criză și revenirea la o viață normală, de fiecare dintre noi.
Vă doresc multă sănătate tuturor!", Dragoș Chitic.

Alte sugestii

Programul muzeelor nemțene în minivacanța de 1 Decembrie
Asociația ”Vreau să ajut”
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!