A început înlocuirea corpurilor de iluminat prin proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public pe tronsonul Bulevardul Decebal - Piața Mihail Kogălniceanu - Bulevardul Traian - Strada Fermelor


Săptămâna aceasta a început înlocuirea corpurilor de iluminat prin proiectul de extindere și modernizare a iluminatului public pe tronsonul Bulevardul Decebal - Piața Mihail Kogălniceanu - Bulevardul Traian - Strada Fermelor.
Prin acest proiect cu finanțare europeană, becurile  vechi vor fi înlocuite cu tehnologie LED, iar monitorizarea și controlul sistemului de iluminat se va face prin telegestiune. Totodată  se va extinde iluminatul public în zona Pietricica. 
Până acum au fost înlocuite corpurile de iluminat pe un sens de mers al Bd. Decebal și, după ce se va finaliza înlocuirea și pe celălalt sens, lucrările vor continua pe restul străzilor de pe acest tronson. 
Printr-un proiect similar va fi modernizat iluminatul public din cartierul Dărmănești și se vor face extinderi și înlocuiri în zona Văleni. Cele două proiecte au o valoare totală de peste 2  milioane de Euro și ambele se vor finaliza în cursul anului 2021. 
Implementarea acestor proiecte va duce la reducerea consumului de energie, creșterea calității iluminatului public, îmbunătățirea gestionării sistemului și a defecțiunilor datorită monitorizării inteligente și va avea un impact pozitiv pentru mediu ca urmare a scăderii emisiilor de CO2. 
Pe termen mediu și lung, obiectivul este să modernizarea întregului sistemul de iluminat public din municipiul Piatra-Neamț. 
Fotografiile evidențiază diferența!
Pe această cale ne cerem scuze pentru disconfortul creat de aceste lucrări și vă mulțumim pentru înțelegere.
Foto credit: Vlad Moscalu

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City