Poliția Locală Piatra-Neamț, în temeiul Decretului 195/2020, efectuează verificări la domiciliul persoanelor autoizolate, pe raza municipiului Piatra Neamț


Poliția Locală Piatra-Neamț, sub coordonarea operațională a Poliției Municipiului Piatra-Neamț, în temeiul Decretului 195/2020, efectuează verificări la domiciliul persoanelor autoizolate, pe raza municipiului Piatra Neamț, în vederea respectării prevederilor Ordonanței Militare 1/17.03.2020, prin care „se interzice persoanelor izolate la domiciliu, carantinate sau internate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, să iasă din locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente. Măsura se aplică pe toată durata stării de urgenţă, de la data aplicării prezentei ordonanţe militare” (art.8).
Nerespectarea acestor măsuri conduce la sancțiuni contravenționale ce constau în amenzi cuprinse între 100 și 5000 de lei pentru persoanele fizice.
Verificările vor fi făcute zilnic, atât de către polițiștii locali cât și de către reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Neamț, Poliției Naționale, Poliției de Frontieră, ISU Neamț și DSP Neamț.
„Pietrenii nu trebuie să fie îngrijorați atunci când observă că se fac aceste verificări. Este spre binele tuturor să ne asigurăm că sunt respectate condițiile autoizolării de către toate lumea. Fac un apel către toți cei care se află în autoizolare să respecte această condiție pentru binele lor, în primul rând, dar și pentru binele celorlalți” a declarat primarul Dragoș Chitic.

Totodată, echipaje ale Poliției Locale Piatra Neamț verifică și dacă sunt respectate celelalte prevederi ale Ordonanței Militare 1/17.03.2020, cu privire la suspendarea activității de servire şi consum ale produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, în spaţiile destinate acestui scop din interiorul sau exteriorul locaţiei și ale activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de tratament balnear şi de îngrijire personală, realizate în spaţii închise.
De asemenea, sunt interzise organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane, în spaţii deschise. Organizatorii evenimentelor, organizate și desfășurate în spații deschise, ce presupun participarea a maxim 100 de persoane sunt obligați să dispună măsuri care să asigure distanța de minim un metru între participanți.
Reamintim cetățenilor municipiului Piatra Neamț să se informeze doar din surse oficiale și să respecte recomandările autorităților locale pentru prevenirea răspândirii COVID – 19.

Alte sugestii

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară