Măsuri de prevenție a infectării cu virusul Covid-19 implementate de municipalitatea pietreană în această perioadă


📌Se montează dispensere cu dezinfectant la fiecare dintre cele 1806 scări de bloc din Piatra Neamț.
📌Străzile sunt spălate zilnic cu dezinfectant într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului.
📌Sunt dezinfectate toate cele 1806 scări de blocuri de locuințe din Piatra-Neamț, etapizat pe zile, conform programului publicat.
📌Sunt dezinfectate spațiile publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere.
📌Se oferă zilnic hrană și produse de igienă personală persoanelor aflate în carantină în Piatra-Neamț și sunt sprijinite persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
📌Spitalul Județean Neamț este sprijinit prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, precum și prin finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin asocierea cu Vivid Neamț.
📌Sunt realizate deplasări zilnice la persoanele vârstnice pentru a le ajuta.

Dragoș Chitic: „Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele mai bune soluții de autoprotecție. Vă rog să stați în casă, să respectați regulile de autoprotecție, să evitați contactul direct cu alte persoane, să respectați deciziile luate de autorități în privința circulației și să nu ieșiți din casă decât în perioadele permise și doar dacă este absolut necesar. Vă asigur că Primăria Piatra-Neamț este mobilizată la maximum pentru aplicarea la timpul potrivit și eficient a măsurilor necesare care să prevină infectarea populației, precum și pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar. Împreună vom reuși sa facem sa fie bine ! Vă doresc multă sănătate tuturor !”

Alte sugestii

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară