Măsuri luate de Primăria Piatra-Neamț pentru prevenirea răspândirii COVID-19


Primăria Piatra Neamț este în continuare mobilizată la maximum pentru prevenirea infectării populației cu noul coronavirus și ajutorarea persoanelor vulnerabile!
💎Astăzi am primit ultimul lot de dispensere și dezinfectant pentru scările de bloc. Continuăm montarea dispenserelor la fiecare scară de bloc din Piatra Neamț. Am montat deja peste 1000 de bucăți iar până joi 9 aprile vor fi montate dispozitivele cu dezinfectant la toate cele 1806 scări de bloc.
💎Spălăm străzile zilnic cu dezinfectant, într-un program etapizat care cuprinde fiecare cartier al orașului.
💎Dezinfectăm toate scările de blocuri de locuințe din Piatra Neamț, etapizat pe zile, cu prioritate la blocurile unde au fost locatari cu rezultat al testului pozitiv. Am realizat până acum dezinfectarea a peste 1200 scari de bloc iar până joi 9 aprilie se va încheia prima etapă de dezinfectare a tuturor celor 1806 scări de bloc.
💎Dezinfectăm zilnic spațiile publice stradale, inclusiv trotuarele, etapizat, pe cartiere, conform programului anunțat.
💎Dezinfectăm zilnic spațiile municipalității accesate de cetățenii orașului: Piața Centrală si piețele de cartier, cladirea Forum Center etc.
💎Oferim zilnic hrană și produse de igiena personală, persoanelor aflate în carantină în Piatra Neamț, sprijinim persoanele aflate în autoizolare care au nevoie de ajutor.
🤝Am sprijinit spitalul județean prin acordarea de spații de cazare cadrelor medicale, finanțarea achiziționării de echipamente de protecție și materiale dezinfectante prin Asociația umanitară Vivid.
🤝Ne deplasăm zilnic, prin asistenții sociali, la persoanele vârstnice pentru a le ajuta. Am distribuit peste 300 de pachete cu produse alimentare donate de firme sau asociații umanitare.
🤝Am afișat la fiecare scară de boc și în locurile publice pliante informative cu măsurile de autoprotecție pentru populație și cu numerele de telefon utile, puse la dispoziție pentru populație, în această perioadă.
❗,,Depinde mult prevenirea și limitarea infectării și de fiecare dintre noi. Măsurile de igienă personală și respectarea regulilor stabilite pentru evitarea infectării cu noul coronavirus reprezintă una dintre cele mai bune soluții de autoprotecție.
Vă rog să stați în casă, să respectați regulile de autoprotecție, să evitați contactul direct cu alte persoane, să respectați deciziile luate de autorități în privința circulației și să nu ieșiți din casă decât în perioadele permise și doar dacă este absolut necesar. Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă, în această perioadă, prioritatea zero pentru municipalitatea pietreană, orice altă activitate este trecută într-un plan secundar.
Împreună vom reuși să facem să fie bine și să revenim cât mai repede la o viață normală!
Vă doresc multă sănătate tuturor !", Dragoș Chitic.
#PrimariaPiatraNeamț

Alte sugestii

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Începând de astăzi, 18.01.2021, în Municipiul Piatra-Neamț începe a doua etapă de vaccinare împotriva virusului COVID 19
Decizia de a fi donator înseamnă o şansă la viaţă!
Municipiul Piatra-Neamț - scenariul roșu
Toate unitățile școlare din municipiul Piatra-Neamț și-au primit elevii din clasele terminale în condiții de maximă siguranță sanitară