Atenție, vremea se răcește semnificativ și sunt posibile ninsori !


ANM a transmis o INFORMARE METEOROLOGICĂ:
,,Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ, răcire, ninsori la munte, precipitații mixte în Moldova, Transilvania și zona deluroasă a Munteniei, intensificări ale vântului
Interval de valabilitate: 20 noiembrie, ora 18:00 – 23 noiembrie, ora 10:00
În intervalul menționat temporar va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării, unde local se vor acumula cantități de apă care vor depăși 20...25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40...60 l/mp.
Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) și sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.
În zona montană, mai ales la altitudini de peste 1500 m, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, iar începând din seara zilei de joi (21 noiembrie), trecător, precipitații mixte ce pot determina depuneri de polei, se vor semnala și în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei și în dealurile Munteniei.
La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, spulberând trecător zăpada. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h, vor fi și în zonele mai joase de relief."

,,Dacă va ninge la Piatra Neamț sau se va forma polei suntem organizați și pregătiți să intervenim.
Sunt 17 utilaje pregătite la Publiserv să intervină 24 de ore din 24 pentru deszăpezire si împrăştiere de material antiderapant, deservite de personal organizat în schimburi, exista stocuri de material antiderapant.", a declarat primarul Dragos Chitic.
A fost activat dispeceratul de iarna cu activitate non-stop, dispecerat ce poate fi apelat la numerele de telefon 0748213100 și 0756 163814, pentru semnalarea problemelor legate de zăpadă şi polei.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City