Campania “Plantăm Viitorul” în #NouaPiatra organizată de Primăria Municipiului Piatra Neamț în parteneriat cu Asociația Act for Tomorrow a strâns 400 de voluntari


Campania “Plantăm Viitorul” în #NouaPiatra organizată de Primăria Municipiului Piatra Neamț în parteneriat cu Asociația Act for Tomorrow a strâns astăzi 400 de voluntari, membri ai comunității locale, precum și voluntari veniți din județele Iași, Botoșani, Bacău, Cluj-Napoca și Brăila.
Cei aproximativ 5.000 de puieți de salcâm plantați astăzi pe o suprafață de 1 ha, situată în vecinătatea Depozitului Ecologic Brantner,  formează un nou corp de pădure care va crește pentru a oferi oxigen generațiilor viitoare. Motivul care a stat la baza alegerii salcâmului ca specie plantată îl reprezintă terenul degradat de acolo, cu strat fertil de doar 20 cm, urmat de un strat compact de piatră, aceasta fiind una dintre puținele specii care se poate adapta pe un astfel de tip de sol.
„Am demarat un proiect ambițios și foarte aproape de sufletul meu. Sunt implicat de mai mulți ani în activități și proiecte ecologice, de voluntariat, pentru că mediul este unul din cei mai importanți piloni pentru construcția unei comunități sustenabile. Pădurea înseamnă viață, iar fiecare arbore nou plantat înseamnă o gură de aer proaspăt pentru noi și copii noștri. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei acțiuni și celor care au participat la plantare. Nu ne oprim aici, așa că lansez de pe acum apelul către toți pietrenii și nemțenii de a se alătura viitoarelor evenimente” a declarat primarul municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea.  
Evenimentul s-a desfășurat în aer liber, fiind desfășurat între două intervale orare. Participanții au fost împărțiți pe trei zone de plantare distincte, iar pe parcursul acțiunilor de plantare au fost respectate toate măsurile de siguranță, igienă și distanțare fizică.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City