Conducerea Primăriei Piatra-Neamț - verificări pe teren ale lucrărilor edilitare


📍Primarul Dragoș Chitic împreună cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu au fost astăzi din nou pe teren, împreună cu reprezentanții societăților care realizează lucrările comandate de primărie, pentru a verifica stadiul lucrărilor edilitare programate pentru acest an și pentru a completa programul de lucrări pentru perioada următoare.

 Se realizează în această perioadă: 
 🧱 întreținerea și modernizarea străzilor și a parcărilor;
 🧱 curățarea rigolelor de scurgere a apelor pluviale;
 🧱 reparații punctuale ale aleilor pietonale; 
 🧱 reparația și modernizarea spațiilor de joacă și a mobilierului stradal;
 🧱 refacerea marcajelor rutiere;
 🧱 lucrări care să protejeze populația împotriva inundațiilor;
 🧱 aducerea la cota străzii a căminelor rețelelor de utilități;
 🧱 amenajări peisagistice, cosirea și întreținerea spațiilor verzi.

🚧 În acest an au fost modernizate prin turnarea unui nou covor asfaltic, pe toată suprafața sau pe tronsoanele afectate, un număr de 16 străzi : Gheorghe Doja, Dimitrie Bolintineanu, Valea Albă, Ion Ionescu Dela Brad, Lunca Bistriței, Subdărmănești, B-dul Dacia, Aleea Tineretului, Hangului, Aleea Aurorei, Nufărului, Poiana Teiului,Liliacului,Cercului, Hatasului și Târnavelor.
 🚧 Au fost, de asemenea, modernizate până în prezent un număr de 4 străzi pietruite: strada Valea Albă, Strada Pietricica, strada Pârâul Doamnei și Strada Lutăriei. Este în lucru Strada Schitului și vor urma Strada Aleea Brazilor și strada Ion Sergentu.

🍃 Este în desfășurare a doua cosire din acest an a spațiilor verzi. S-au finalizat cartierele Precista, Mărăței și Centru și se lucrează în cartierul Dărmănești. Pe parcursul unui an se realizează trei cosiri în toate cartierele orașului.

🖋 „În toată perioada în care m-am aflat la conducerea Primăriei Piatra-Neamț, deplasarea pe teren și discuțiile cu oamenii, la fața locului, au fost o obișnuință. Așa am înțeles mai bine ce trebuie făcut și ce doresc pietrenii și m-au ajutat să fiu mai eficient în rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni. Lucrările edilitare și întreținerea orașului sunt elemente de baza ale administrației locale care trebuie foarte bine organizate și coordonate, realizate constant și cu maximă eficiență. Oamenii trebuie să simtă că au în administrația orașului un partener de încredere, pe care se pot baza în rezolvarea problemelor urbei și care le asigură un grad de confort și siguranță cât mai ridicat”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

🗂 A devenit o obișnuință în ultima perioadă pentru primăria pietreană să realizeze la începutul fiecărui an un Program de Guvernare Locală pentru acel an, în care sunt prinse principalele direcții de acțiune, proiectele și lucrările edilitare care se vor realiza în anul respectiv.

Alte sugestii

Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru edificarea unui spital municipal în Piatra-Neamț
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Măsuri luate de Poliția Locală pentru aducerea la starea inițială a străzii Privighetorii după lucrările de înlocuire și reamplasare a conductelor și branșamentelor la rețeaua de gaze naturale, efectuate de firma furnizoare de utilități
✅Sesizare rezolvată
💡Știai că anul acesta orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene?