Consultări publice la Primăria Piatra-Neamț


În această săptămână au avut loc cele patru runde de consultări publice inițiate de primarul Dragoș Chitic cu reprezentanți ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra-Neamț.

Marți, s-au desfășurat consultările cu directorii unităților de învățământ, asistenți medicali școli și reprezentanții centrelor de permanență, miercuri, cu reprezentanții ONG-urilor, instituțiilor de cultură, cluburi sportive, asistență socială, culte, iar joi, primarul Dragoș Chitic s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Local al Tinerilor și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Piatra-Neamț.
„Mulțumesc tuturor celor care au participat la întâlnirile consultative din această săptămână. Este al cincilea an consecutiv în care organizez aceste întâlniri, iar interesul participanților a fost în creștere de la an la an. Suntem o primărie deschisă și transparentă, am implementat o guvernare locală de tip participativ prin încurajarea populației să se implice în luarea deciziilor. Părerea fiecărui cetățean contează și este importantă, fiecare categorie socio-profesională din oraș trebuie să simtă respectată și să aibă în administrația pietreană un partener de încredere. În urma întâlnirilor consultative de la începutul acestui an au rezultat propuneri interesante, iar foarte multe dintre acestea vor fi prinse în programul de acțiuni al municipalității pietrene din anul 2020. Dialogul permanent cu cetățenii , cu reprezentanții diverselor categorii socio-profesional, ne ajută să fim mai eficienți , să asiguram un climat favorabil desfășurării activității pentru fiecare, să funcționăm ca într-o familie, să creștem gradul de confort al fiecărui locuitor al orașului și să dezvoltăm împreună comunitatea noastră", a declarat primarul Dragoș Chitic.

În urma consultărilor au fost stabilite o serie de proiecte pe care primarul Dragoș Chitic le va include în programul de guvernare locală pentru anul 2020, dintre care menționăm:
-Înființarea „Federației Tinerilor din Piatra-Neamț” și alocarea unui sediu de către Primăria Piatra-Neamț unde tinerii să își desfășoare activitatea;

-Crearea unei platforme online de comunicare a ONG-urilor ce activează în Piatra-Neamț unde acestea să își poată prezenta activitatea și proiectele pe care le desfășoară, inclusive cele care beneficiază de sprijinul municipalității;
-Creșterea bugetului alocat de către Primăria Piatra-Neamț pentru finanțările rambursabile pentru legea 350/2005;
-Înființarea unui Consiliul Consultativ la nivel local în domeniul turismului format din operatori economici din turism.
#PiatraNeamt #consultari

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City