Cum poți petrece vara în Piatra-Neamț


Plaja de la munte

Complexul “Peste Vale” situat la poalele muntelui Cernegura pe malul râului Bistrița este dotat cu două bazine de înot, terenuri de tenis şi fotbal, terenuri de volei şi baschet, piste de skateboard şi role, spaţii de joacă pentru cei mici, teren de paintball, căsuţe pentru cazare, terase, cluburi şi restaurante.

Sporturi nautice

Printre posibilităţile de agrement din Piatra-Neamţ se numără şi o plimbare cu caiacul pe Lacul Bâtca Doamnei.

Caiacele pot fi închiriate din zona „La Caiace”, situată nu departe de complexul ”Peste Vale”.

Află detalii La Caiace

Echitaţie

Atracţie turistică pentru iubitorii acestui sport, Baza Hipică ”Col. Virgil Bărbuceanu” oferă linişte, relaxare şi aprecierea legăturii speciale dintre oameni şi animale.

În cadrul Bazei hipice din Piatra-Neamţ se poate practica călăria. Tot în cadrul bazei sunt antrenaţi caii pentru participarea la concursuri şi de asemenea se pot lua cursuri de călărie.

Sporturi extreme

Piatra-Neamț are unul dintre cele mai spectaculoase trasee de downhill din țară.
Traseul este tehnic cu porţiuni scurte de linie dreaptă, viraje cu vizibilitate redusă (datorită vegetaţiei bogate și/sau alte obstacole naturale).

Cuprinde porţiuni şi elemente noi, segmente mai late şi este un traseu cu flow, foarte distractiv, prietenos cu amatorii, dar tehnic pe alocuri. Traseul are o lungime de aproximativ 2 km, iar accesul se face cu telegondola.

Traseu mountain bike - CROSS-COUNTRY XC

Traseul se află pe Munții Cozla și Cârlomanul şi este alcătuit din drum pavat cu piatră cubică, drum forestier, poteci și teren accidentat. Traseul este semnalizat cu indicatoare de direcție, de dificultate și avertizare/anticipație și marcat cu bandă si vopsea.

Parcurgerea traseului oferă privelişte spectaculoasă asupra împrejurimilor: Munţii Cozla, Cârlomanul, Pietricica, Cernegura, întregul oraş, râul Bistriţa, lacul Bâtca Doamnei, la orizont – crestele Carpaţilor Orientali şi Masivul Ceahlău.

Alte sugestii

Din tradițiile românilor-vopsirea ouălor de Paști
Săptămâna Patimilor - tradiții și obiceiuri
Bunătăți pentru mesele de Paști
Sabia lui Tudor Vladimirescu se află la Piatra-Neamț
Credințe populare de Bunavestire