Dezvoltarea serviciilor turistice, una dintre prioritățile Primăriei Piatra-Neamt


Text

Peste 16.500 de turiști au trecut pragul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Piatra-Neamț în cei 4 ani și jumătate de existență, depășind targetul asumat prin proiect de 10.000 de turiști în primii 5 ani de la înființare. 
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Piatra-Neamț a fost înființat în anul 2015 prin proiect cu finanțare europeană, fiind deschis efectiv pentru public în data de 2 februarie 2016. Până în prezent au vizitat centrul pentru a solicita informații sau materiale de promovare peste 16.500 turiști din țară și străinătate. Din statisticile lunare se observă că cel mai mare număr de turiști se înregistrează în perioada iunie-septembrie. 
 
La nivel național, cei mai mulți turiști care ajung în centru sunt din București și județele Suceava, Iași, Bacău, Constanța, iar cei mai puțini din Vâlcea, Teleorman, Gorj, Covasna. În ceea ce privește turiștii străini înregistrați în urma vizitei în centru, aceștia provin din majoritatea zonelor lumii (aproape 60 de țări), dar cei mai mulți sunt din Spania, Italia, Republica Moldova, Germania, Franța, Israel. 
 
În cei 4 ani și jumătate de existență a centrului au fost distribuite gratuit unităților de cazare din Piatra-Neamț și împrejurimi, dar și turiștilor peste 20 000 de hărți ale orașului Piatra-Neamț și alte materiale informative despre atracțiile turistice din oraș și din județ (muzee, lăcașuri de cult, trasee turistice, furnizori de servicii de agrement, etc). În fiecare an reprezentanți ai Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Piatra-Neamț și ai Biroului de Promovare Turistică și Organizare Evenimente din primărie au participat la târgurile de turism organizate la București și Chișinău. 
 
De la începutul pandemiei generate de noul coronavirus, s-a intensificat activitatea în mediul on-line, personalul centrului realizând articole de promovare a orașului Piatra-Neamț, a obiectivelor turistice din județ, a tradițiilor, evenimentelor și a prestatorilor de servicii din domeniul turismului, articole care au fost publicate pe aplicația City App Piatra-Neamț și apoi distribuite pe pagini și grupuri de profil din județ și din țară. 
 
Între articolele care au înregistrat cel mai mare impact se numără:
·        10 motive sa îți petreci vacanța la Piatra-Neamț
·        Veselaru, lacul ascuns al Neamțului 
·        Valea celor XII, povestea unui loc de poveste 
·        Civilizația Cucuteni, istorie scrisă pe ceramică
·        Rezervația naturală de lângă Piatra-Neamț - Lacul Cuejdel 
·        Muntele Cozla, călătorie în trecut 
·        Sărbătoarea iei și a sânzienelor la Piatra-Neamț 
·        Trasee de biciclete în Piatra-Neamț și împrejurimi 
·        Ctitorii ștefaniene pe meleaguri nemțene 
·        Muntele Ceahlău, spectacolul naturii în 8 trasee turistice 
 
Am considerat întotdeauna o prioritate la nivelul municipiului Piatra-Neamț componenta turistică, iar în acest an când foarte mulți români s-au orientat către turismul intern ne dorim ca orașul nostru să fie ales ca destinație de vacanță de cât mai mulți turiști din toate zonele țării. Un alt deziderat este creșterea numărului turiștilor străini care ne vizitează pentru că avem un cadru natural deosebit, vestigii istorice, muzee cu un patrimoniu de excepție, ștrand și telegondolă și ne aflăm aproape de cele mai importante obiective turistice ale județului. Continuăm activitățile de promovare a orașului și în același timp acordăm o atenție deosebită măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, astfel încât cei care ajung aici să se simtă în siguranță și din acest punct de vedere. Totodată pregătim noi proiecte care să crească atractivitatea orașului pentru turiștii români și străini.” a declarat primarul Dragoș Chitic 
 
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Piatra-Neamț se află în Piața Petrodava, nr.1 și este deschis pentru public de luni până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00. 
 

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City