Din data de 15 martie, începe distribuirea pachetelor cu produse de igiena POAD către persoanele cu dizabilitati (sau aparținătorii acestora)


În cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, Primăria municipiului Piatra Neamț, desfășoară prin Direcția de Asistență Socială, activitatea de distribuire a produselor de igienă, către persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, neinstitutionalizate, cu domiciliul în municipiul Piatra Neamt.
În acest sens, invităm persoanele cu handicap grav și accentuat sau aparținătorii acestora (pentru beneficiarii minori) să se prezinte la Depozitul Local POAD, situat in cartierul Speranta, strada Izvoare nr.151K pentru preluarea pachetelor cu produse de igienă.
Documentele necesare in vederea preluarii produselor sunt: certificatul de încadrare în grad de handicap grav sau accentuat (copie) și actul de identitate original si copie, atat a persoanei cu handicap cat si a apartinatorului, care se prezinta sa ridice pachetele cu produse de igiena.
După verificarea documentelor justificative și completarea unei cereri tip, se va distribui pachetul cu produse de igienă, ce contine:

 5 periuțe de dinți,
 4 tuburi cu pastă de dinți X 75 ml,
 1 săpun lichid (500 ml),
 1 sampon pentru copii (800 ml),
 1 sampon pentru adulți (500 ml),
 1 pungă cu detergent pentru rufe colorate (900 g),
 1 pungă cu detergent pentru rufe albe (1.800g).

Persoanele aflate temporar in situatii critice de viata, respectiv victime ale calamitatilor si alte cazuri asemanatoare care se afla in situatii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale vor depune cererea insotita de documente justificative, respectiv actele de identitate in copie ale membrilor familiei si dovada veniturilor, la Registratura Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Piatra Neamt, din strada Stefan cel Mare, nr.5, în perioada 15-19.03.2021. Inscrierea pe listele suplimentare in aceste situatii se va face dupa efectuarea anchetei sociale.
Menționăm că, distribuția produselor se va face în ordinea prezentării beneficiarilor și a înregistrării cererilor, în limita stocului disponibil, până la epuizarea acestuia.
Persoanele nedeplasabile pot transmite cererea, insotita de o copie a actului de identitate si o copie a certificatului de handicap la Registratura Directiei de Asistenta Sociala a municipiului Piatra Neamt, din strada Stefan cel Mare, nr.5, iar institutia noastra va asigura transportul pachetelor cu produse de igiena la domiciliu.
Programul Depozitului Local POAD este:
𝐋𝐔𝐍𝐈-𝐉𝐎𝐈 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟖.𝟑𝟎 – 𝟏𝟔:𝟎𝟎
𝐕𝐈𝐍𝐄𝐑𝐈 î𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐨𝐫𝐞𝐥𝐞 𝟎𝟖:𝟑𝟎 – 𝟏𝟒:𝟎𝟎
Ridicarea pachetelor cu produse de igiena se face in baza actului de identitate in original.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Piatra Neamt, din str. Ştefan cel Mare nr. 5, tel. 0233622968, sau 0233218991 int.140,135. 

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City