Dragoș Chitic a participat la întâlnirea care a pus bazele ASOCIAȚIEI MOLDOVA se DEZVOLTĂ


Astăzi, Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț, a participat la întâlnirea care a pus bazele ASOCIAȚIEI MOLDOVA se DEZVOLTĂ. Întâlnirea a avut loc la Primăria municipiului Suceava și, alături de primarul sucevean, Ion Lungu și primarul Dragoș Chitic, au participat primarii municipiilor Iași - Mihai Chirica, Botoșani - Cătălin Flutur, Roman - Lucian Ovidiu Micu, Vatra Dornei -Ilie Boncheș și Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură.
Acordul semnat astăzi are ca scop facilitarea negocierii la nivel guvernamental și la nivel european a proiectelor de dezvoltare a zonei Moldovei. Principalele obiective și priorități comune ale asociației sunt dezvoltarea infrastructurii de transport, îmbunătățirea mediului economic, promovarea ocupării și sprijinirea mobilității forței de muncă, descentralizarea și o administrație publică eficientă, precum și reducerea decalajelor existente între regiuni.
„Semnarea astăzi, la Suceava, a acordului de asociere Moldova se Dezvoltă reprezintă un moment extrem de important. Datoria mea ca primar este să dezvolt localitatea pe care o conduc prin orice mijloace legale. Împreună cu cei șase primari semnatari astăzi vom fi o voce care nu poate fi neglijată și vom crește șansele de implementare a unor proiecte care să dezvolte municipiul Piatra-Neamt dar și regiunea Moldovei. Într-un final, principalii câștigători ai demersului de astăzi vor fi cetățenii care vor beneficia de comunități dezvoltate cu un nivel de trai ridicat” a declarat primarul Dragoș Chitic în cadrul conferinței de presă organizată la încheierea întâlnirii.

Alte sugestii

💡Proiecte viitoare pentru dezvoltarea municipiului Piatra-Neamț
Primăria Piatra-Neamț - 26 de proiecte europene în valoare de 53.5 milioane de euro, aflate în implementare cu contractele de finanțare semnate și termen de finalizare maxim anul 2022
Program Evidența Populației în zilele de 26 și 27 septembrie
Primăria Piatra-Neamț – finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea Cinematografului Cozla
Primăria Piatra-Neamț - Sistem bike sharing cu bani europeni