Dragoș Chitic a participat la întâlnirea care a pus bazele ASOCIAȚIEI MOLDOVA se DEZVOLTĂ


Astăzi, Dragoș Chitic, primarul municipiului Piatra-Neamț, a participat la întâlnirea care a pus bazele ASOCIAȚIEI MOLDOVA se DEZVOLTĂ. Întâlnirea a avut loc la Primăria municipiului Suceava și, alături de primarul sucevean, Ion Lungu și primarul Dragoș Chitic, au participat primarii municipiilor Iași - Mihai Chirica, Botoșani - Cătălin Flutur, Roman - Lucian Ovidiu Micu, Vatra Dornei -Ilie Boncheș și Câmpulung Moldovenesc – Mihăiță Negură.
Acordul semnat astăzi are ca scop facilitarea negocierii la nivel guvernamental și la nivel european a proiectelor de dezvoltare a zonei Moldovei. Principalele obiective și priorități comune ale asociației sunt dezvoltarea infrastructurii de transport, îmbunătățirea mediului economic, promovarea ocupării și sprijinirea mobilității forței de muncă, descentralizarea și o administrație publică eficientă, precum și reducerea decalajelor existente între regiuni.
„Semnarea astăzi, la Suceava, a acordului de asociere Moldova se Dezvoltă reprezintă un moment extrem de important. Datoria mea ca primar este să dezvolt localitatea pe care o conduc prin orice mijloace legale. Împreună cu cei șase primari semnatari astăzi vom fi o voce care nu poate fi neglijată și vom crește șansele de implementare a unor proiecte care să dezvolte municipiul Piatra-Neamt dar și regiunea Moldovei. Într-un final, principalii câștigători ai demersului de astăzi vor fi cetățenii care vor beneficia de comunități dezvoltate cu un nivel de trai ridicat” a declarat primarul Dragoș Chitic în cadrul conferinței de presă organizată la încheierea întâlnirii.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City