Dragoş Chitic: „Digitalizarea activităţii primăriei înseamnă transparenţă şi servicii de calitate şi accesibile pentru pietreni”


📍 Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, anunţă că proiectul ce va duce la digitalizarea activităţii primăriei, cu fonduri europene nerambursabile, este pe finalul procedurii de licitaţie pentru implementare. Proiectul cu titlul “Dezvoltarea capacității de planificare strategică și implementarea unui sistem informatic integrat în municipiul Piatra-Neamț” depus în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, Axa prioritară 2, are drept scop final digitalizarea activităţii municipalității pietrene. 
 
 🖋 „Acest proiect este încă un pas important făcut pentru dezvoltarea conceptului de Smart City, iar digitalizarea activităţii înseamnă transparenţă şi servicii de calitate şi accesibile pentru pietreni. Implementarea acestui proiect ambițios va reprezenta un pas important în procesul de digitalizare a activității municipalității pietrene, un obiectiv prioritar pe care mi l-am stabilit când am preluat mandatul de primar. Prin acest proiect ne dorim să asigurăm servicii publice integrate de calitate, transparente şi accesibile pentru pietreni, prin simplificarea procedurilor administraţiei locale, în paralel cu reducerea birocraţiei şi instruirea personalului din administrația locală, în sensul profesionalizării angajaților. Vom minimiza, astfel, interacţiunea directă, deplasările cetăţenilor la primărie, statul la ghişee, predarea de documente, toate operațiunile derulându-se electronic, ceea ce este cu atât mai important în această perioadă în care omenirea se confruntă cu pandemia de coronavirus, iar una dintre regulile principale pentru a limita răspândirea virusului este distanţarea fizică”, a declarat primarul Dragoș Chitic.
 
 📍 Proiectul cuprinde trei obiective principale:
 1. Eficientizarea și simplificarea serviciilor furnizate cetățenilor de către Primăria Municipiului Piatra-Neamț prin implementarea unui sistem informatic de servicii electronice integrat cu o platformă de management informațional geografic.
 2. Promovarea modernizării în administrația publică locală din Municipiul Piatra-Neamț prin specializarea angajaților primăriei pe teme specifice proiectului (planificare strategică și utilizarea noului sistem informatic) ceea ce va determina motivarea și mobilizarea acestora în direcția inovației și în oferirea de servicii publice de calitate către cetățeni.
 3. Dezvoltarea capacității de planificare strategică la nivelul administrației publice locale din Municipiul Piatra-Neamț prin realizarea Strategiei Smart City și a Strategiei de dezvoltare durabilă 2021 – 2027.
 
 💵 Valoarea totală a proiectului este de 3.855.000 lei, din care contribuția municipiului Piatra-Neamț este de doar 2%.

Alte sugestii

❄️În această perioadă, beneficiarii de ajutor social lucrează la curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și spațiilor pietonale
𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 #ROVACCINARE în #PiatraNeamt
✅ Mii de pietreni au făcut propuneri și sesizări către Primăria Piatra-Neamț în anul 2020
Colectarea selectivă a deșeurilor și a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE)la Piatra-Neamț
𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭