Dragoş Chitic: „Zona metropolitană Piatra-Neamţ, o altă promisiune onorată”


📍 Primarul municipiului Piatra-Neamţ, Dragoş Chitic este convins că Zona Metropolitană Piatra-Neamţ, constituită la iniţiativa sa, va reprezenta, în exerciţiul financiar european următor, un argument decisiv pentru atragerea de fonduri europene dedicate acestor structuri asociative. Edilul pietrean este la fel de sigur că pe viitor la zona metropolitană vor adera noi localităţi, pe lângă membrii fondatori, în număr de şapte: municipiul Piatra-Neamț, orașul Bicaz și comunele Alexandru cel Bun, Bodești, Gârcina, Războieni și Tarcău. 

🖋 „Pietrenii au putut vedea, în perioada în care am administrat municipiul reşedinţă de judeţ, că sunt un om care îşi respectă şi onorează promisiunile. Una dintre promisiunile onorate este constituirea Zonei metropolitane Piatra-Neamţ, o condiţie necesară pentru a atrage fondurile europene destinate unor astfel de structuri asociative. Alături de alte șase primării din zona aflată la o distanță de maxim 30 km față de Piatra-Neamț am înfiinţat această zonă metropolitană, semnând actul constitutiv în noiembrie 2019, iar în iunie 2020 Judecătoria Piatra-Neamț a admis cererea și a dispus înscrierea în Registrul asociațiilor și fundațiilor pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Piatra-Neamț. Sunt convins că pe viitor această structură se va dezvolta, prin aderarea altor localităţi şi iată că suntem pregătiţi să atragem fonduri în exerciţiul financiar european viitor. După cum am mai afirmat Zona Metropolitană nu are culoare politică și le mulțumesc colegilor primari membri fondatori pentru că s-au alăturat acestui demers. Zona Metropolitană Piatra-Neamț reprezintă o formă asociativă, prin intermediul căreia vom accesa fonduri nerambursabile în proiecte de investiții care să genereze dezvoltare în localitățile membre. Unul dintre principalele avantaje ale zonelor metropolitane este posibilitatea atragerii de fonduri europene sau guvernamentale nerambursabile, dedicate acestor structuri asociative, prin intermediul cărora se pot realiza proiecte integrate, care să avantajeze fiecare localitate componentă, să răspundă nevoilor fiecărei localități, să dezvolte unitar zona și să reducă decalajele de dezvoltare dintre localități. De asemenea, prin intermediul zonei metropolitane pot fi dezvoltate servicii publice integrate pentru localitățile membre, pot fi exploatate mai bine potențialul zonei și resursele naturale, toate acestea având ca principal scop creșterea confortului și a calității vieții cetățenilor din localitățile membre”, a declarat primarul Dragoş Chitic.

📍 Zonele metropolitane vor putea accesa fonduri nerambursabile europene și guvernamentale pentru proiecte de investiții care să dezvolte unitar localitățile componente, iar în final vor duce la creșterea gradului de confort și a calității vieții cetățenilor.

Alte sugestii

❄️În această perioadă, beneficiarii de ajutor social lucrează la curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și spațiilor pietonale
𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 #ROVACCINARE în #PiatraNeamt
✅ Mii de pietreni au făcut propuneri și sesizări către Primăria Piatra-Neamț în anul 2020
Colectarea selectivă a deșeurilor și a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE)la Piatra-Neamț
𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭