Eco Brunch în Ținutul Zimbrului


Text

Parcul Natural Vânători Neamț a găzduit în acest weekend un eveniment în premieră: Eco Brunch în Ținutul Zimbrului. Activitatea s-a desfășurat în incinta Centrului de vizitare de la Vânători Neamț și a avut ca scop promovarea gastronomiei, culturii și a tradițiilor locale, odată cu producătorii din zonă.

Producătorii locali au pregătit bucate după vechi rețete din Moldova: zacuscă, fasole bătută, borșuri țărănești, tocană cu mămăliguță, sarmale cu urdă. Cei care au dorit au avut ocazia să cumpere siropuri și dulcețuri naturale, suc de cătină, afinată și fructe proaspete.

După ce s-au ospătat și s-au relaxat în hamace, invitații au fost în drumeție prin pădure pe traseul educațional ”Pe urmele zimbrilor” până la Grădina Zoologică Dragoș Vodă unde au văzut zimbri și alte animale si păsări.

Pe lângă răsfățul culinar oferit de gazde, participanții s-au bucurat și de un moment folcloric și de câteva secvențe de lupte medievale, iar copiii au învățat să modeleze figurine de lut de la meșterul Ionela Lungu de la Humulești.  

Evenimentul a fost organizat în colaborare de Ținutul Zimbrului Neamț, Asociația de Ecoturism România și Asociația My Transilvania.

Alte sugestii

Programul muzeelor nemțene în minivacanța de 1 Decembrie
Tradiții la Sărbătoarea Vovideniei
Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril, tradiții și superstiții
Sfânta Mărie Mică-credințe populare
Tradiții de Ispas