Primaria Piatra Neamt susține inițiativele și proiectele care aduc beneficii în domeniu educatiei


Educația este fundamentală pentru dezvoltarea oricărei comunități și a societății în general, de aceea susținem inițiativele și proiectele care aduc beneficii în acest domeniu.


 „Litera de Piatră” este un astfel de proiect, ce urmează să fie implementat de Asociația Culturală ”Ludmila Vidrașcu”, în parteneriat cu Editura Litera și Primăria Piatra-Neamț. Obiectivele acestuia sunt încurajarea lecturii în rândul elevilor și prevenirea abandonului școlar.

 Timp de un an se vor realiza sondaje on-line și în teritoriu pentru identificarea nivelului de cultură și al interesului pentru lectură al elevilor, dar și pentru a determina cauzele care duc la abandon școlar în scopul prevenirii acestuia. Totodată se vor face donații de cărți și vor fi organizate cluburi de lectură, concursuri, ateliere de lectură și scriere creativă, lansări de carte etc.

 De activitățile proiectului vor beneficia preșcolari din Piatra-Neamț și elevi de la toate nivelurile de învățământ. La final se va realiza un plan de acțiuni pentru creșterea interesului pentru lectură și scăderea absenteismului.

 În cadrul acestui parteneriat Primăria Piatra-Neamț va acorda sprijin logistic și va facilita comunicarea între unitățile școlare din Piatra-Neamț, instituțiile de cultură din oraș și organizația care va implementa proiectul.

 Proiectul de Hotărâre privind acest parteneriat se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 28 ianuarie.

Alte sugestii

Aveți o întrebare privind activitatea noastră? Verificați dacă găsiți răspunsul mai jos
Trei noi zone de agrement în cartierele Pietricica, Speranța și Văleni
Primăria Piatra-Neamț scoate la concurs 5 posturi vacante din cadrul aparatului de specialitate al primarului municipiului
Începând de astăzi, 10 februarie 2021, se pot face programări pentru vaccinare și în centrul de la Liceul Economic „Alexandru Ioan Cuza" Piatra-Neamț
Anunț întrerupere furnizare energie electrică în Municipiul Piatra Neamț