Primaria Piatra Neamt susține inițiativele și proiectele care aduc beneficii în domeniu educatiei


Educația este fundamentală pentru dezvoltarea oricărei comunități și a societății în general, de aceea susținem inițiativele și proiectele care aduc beneficii în acest domeniu.


 „Litera de Piatră” este un astfel de proiect, ce urmează să fie implementat de Asociația Culturală ”Ludmila Vidrașcu”, în parteneriat cu Editura Litera și Primăria Piatra-Neamț. Obiectivele acestuia sunt încurajarea lecturii în rândul elevilor și prevenirea abandonului școlar.

 Timp de un an se vor realiza sondaje on-line și în teritoriu pentru identificarea nivelului de cultură și al interesului pentru lectură al elevilor, dar și pentru a determina cauzele care duc la abandon școlar în scopul prevenirii acestuia. Totodată se vor face donații de cărți și vor fi organizate cluburi de lectură, concursuri, ateliere de lectură și scriere creativă, lansări de carte etc.

 De activitățile proiectului vor beneficia preșcolari din Piatra-Neamț și elevi de la toate nivelurile de învățământ. La final se va realiza un plan de acțiuni pentru creșterea interesului pentru lectură și scăderea absenteismului.

 În cadrul acestui parteneriat Primăria Piatra-Neamț va acorda sprijin logistic și va facilita comunicarea între unitățile școlare din Piatra-Neamț, instituțiile de cultură din oraș și organizația care va implementa proiectul.

 Proiectul de Hotărâre privind acest parteneriat se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local din 28 ianuarie.

Alte sugestii

Întrerupere furnizare apă în cartierul Dărmănești - 13 mai 2021
Mândri de elevii noștri!
Cei mai mici voluntari ai Asociației Culturale „Eu cred” Tașca s-au alăturat campaniei ”Piatra Curată”
Asociațiile de proprietari continuă activitățile din cadrul campaniei Piatra Curată
ISU Neamţ, mereu în slujba oamenilor