Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre” s-a deschis astăzi la Piatra-Neamț


Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre” s-a deschis astăzi la Piatra-Neamț. Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, evenimentul se desfășoară în perioada 24- 26 mai, în Parcul Central și beneficiază de prezența a peste 80 de meșteri populari.
Prezent la festivitatea de deschidere, primarul Dragoș Chitic a declarat: „Pentru mine este o mare bucurie atunci când se organizează evenimente la Piatra-Neamț, pentru că și ele au un rol important în dezvoltarea orașului, atrag turiștii și pun în valoare frumusețile acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu. Iată ce frumos s-a îmbrăcat Parcul Central cu straie populare! Felicit Complexul Muzeal Județean pentru faptul că duce mai departe această tradiție, un festival inclus în calendarul anual al evenimentelor municipiului și îi doresc mult succes în continuare. Îi felicit, de asemenea, pe cei care promovează tradițiile românești și pe toți cei implicați în realizarea acestui festival.”
Organizatorii festivalului sunt: Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria Piatra-Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţ şi Fundaţia Cultural-Ştiinţifică „Constantin Matasă”.

Alte sugestii

❄️În această perioadă, beneficiarii de ajutor social lucrează la curățarea de zăpadă și gheață a trotuarelor și spațiilor pietonale
𝐂𝐚𝐦𝐩𝐚𝐧𝐢𝐚 #ROVACCINARE în #PiatraNeamt
✅ Mii de pietreni au făcut propuneri și sesizări către Primăria Piatra-Neamț în anul 2020
Colectarea selectivă a deșeurilor și a Deșeurilor de Echipamente Electrice și Electronice (DEEE)la Piatra-Neamț
𝐀𝐣𝐮𝐭𝐚 𝐥𝐚 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐟𝐚𝐫𝐚 𝐚𝐝𝐚𝐩𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚 𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭