Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre” s-a deschis astăzi la Piatra-Neamț


Festivalul de Artă Populară „Lada cu zestre” s-a deschis astăzi la Piatra-Neamț. Ajuns la cea de-a XIV-a ediție, evenimentul se desfășoară în perioada 24- 26 mai, în Parcul Central și beneficiază de prezența a peste 80 de meșteri populari.
Prezent la festivitatea de deschidere, primarul Dragoș Chitic a declarat: „Pentru mine este o mare bucurie atunci când se organizează evenimente la Piatra-Neamț, pentru că și ele au un rol important în dezvoltarea orașului, atrag turiștii și pun în valoare frumusețile acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu. Iată ce frumos s-a îmbrăcat Parcul Central cu straie populare! Felicit Complexul Muzeal Județean pentru faptul că duce mai departe această tradiție, un festival inclus în calendarul anual al evenimentelor municipiului și îi doresc mult succes în continuare. Îi felicit, de asemenea, pe cei care promovează tradițiile românești și pe toți cei implicați în realizarea acestui festival.”
Organizatorii festivalului sunt: Consiliul Judeţean Neamţ, Primăria Piatra-Neamţ, Complexul Muzeal Judeţean Neamţ, Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova, Asociaţia Meşterilor Populari din Ţinutul Neamţ şi Fundaţia Cultural-Ştiinţifică „Constantin Matasă”.

Alte sugestii

În noaptea dintre ani vă așteptam la Curtea Domnească
Incendiul de pe str. Dimitrie Leonida a fost stins de către echipajele ISU Neamț.
Finanțări nerambursabile de la bugetul local
Salonul Auto de la Piatra-Neamț
Primele meciuri internaționale pentru naționala U15 la Piatra-Neamț