Gusturile toamnei, în băcăniile Neamțului


Despre

Păstrători ai tradiției și antreprenori deopotrivă, producătorii locali împărtășesc rețetele vechi și pasiunea pentru gastronomia locală.

În băcăniile din oraş regăseşti dulceţuri, zacuşti, siropuri, murături, lactate şi produse din carne, dar şi pâine coaptă cu maia, prăjituri de casă şi licori fel de fel. 

Te invităm să descoperi unde poţi degusta bunătăţi tradiţionale preparate de producători locali după vechi reţete consacrate şi cu ingrediente curate ca în vremurile de demult.

Sursa foto copertă: http://bunatatidecasacristina.ro/

Bunătăți de casă Cristina

În inima Moldovei, în județul Neamț, într-un sat numit Poloboc, parca predestinat acestei afaceri, se află locul unde noi producem aceste bunatati.

In mica noastra fabrica de dulceturi traditionale reusim sa facem produse cu gustul de altadata, datorita etapelor pe care le parcurgem, incepand de la culesul recoltei, continuand cu pregatirea pentru preparare, facutul focului, pana la etichetare si ambalare.

Retetele originale provin dintr-o carte de bucate foarte veche ( 1935 ). Ele sunt adaptate zilelor noastre si experimentate tot timpul pentru a avea cele mai bune rezultate. Facem intotdeauna focul cu lemne de cea mai bună calitate, pentru prepararea produselor noastre, tocmai spre a le oferi clienților noștri gustul de altădată. Respectând tradiția te respecți pe tine însuți.

Adresa desfacere Piatra-Neamț: Bd. Mihai Eminescu, nr. 4 
Contact: 0756948041

Sursa info si foto: http://bunatatidecasacristina.ro/

Bucate în tihnă-prăvălie

Magazin cu mancare sanatoasa

Daca vrei sa mananci sanatos si gustos, ai nimerit bine. Am adunat la noi in Pravalie o gramada de bunataturi din zona cat si produse de cofetarie facute de noi cu drag si pasiune.

Adresa: Str. Alexandru cel Bun nr. 28, Piatra-Neamț
Contact: 0233 622 425/ bucateintihna@gmail.com

Sursa info și foto: https://www.facebook.com/pages/category/Shopping---Retail/Bucate-in-tihna-Pravalie-245450012161201/

TCE 3 Brazi-Băcănie cu specialități

Preparate din carne și lapte pline de prospețime, zi de zi.

Misiunea magazinelor TCE Trei Brazi este de a oferi clienților produse proaspete, gustoase și sănătoase. De aceea, magaziele beneficiază de un proces de producție integrat și optimizat, care se ghidează după trei mari principii: Performanță, Calitate și Tradiție, și care asigură cele mai înalte standarde de calitate și prospețime pentru preparatele din carne și lapte.
 
Punct de desfacere Piatra-Neamț: Bd. Republicii, nr. 19
http://www.tce-3brazi.ro/
Contact: 0371 522 495
Comenzi on-line: https://tcelivrari.ro/
Sursa info si foto: https://www.facebook.com/Reteteconsacrate

Odaia cu cafea

Și pentru că gustul oricărui preparat este desăvârșit de o pâine coaptă cu maia și de un desert de casă, vă invităm și în ”Odaia cu cafea”

”Veţi întâlni la noi o atmosferă caldă şi primitoare. Cafeneaua noastră are prăjitorie proprie, iar dacă sunteţi mari iubitori de băuturi pe bază de cafea, Odaia este locul potrivit pentru dumneavoastră. Vă aşteptăm cu mult drag în Odaia noastră!”

Contact: 0745 526 866
Adresa: Str. Plăeșului nr. 2, Galleria Mall Piatra-Neamț 
Sursa info si foto: https://www.facebook.com/odaiacucafea

Turtița Bunicii

Numele meu este Lili, bunica Lili de când s-a născut prima mea nepoțică. Sunt originară din satul Mărgineni (jud. Neamț), am locuit 15 ani în Italia iar de 2 ani m-am întors acasă. Mi-am construit “culcușul” la Oanțu, un sătuc minunat, unde trăiesc împreună cu tovarășul meu de aventuri bunicul Dan. 

Produsele mele, preparate în casă fără procese industriale, sunt livrate la domiciliu în mod gratuit de către bunicul Dan. 
Secretul meu? Gătesc pentru voi ca și cu cum aș găti pentru copiii mei!

Comenzi la tel. 0761018021
Sursa info si foto: https://www.facebook.com/turtitabunicii

Alte sugestii

Tradiții de Ispas
Ștrandul Tineretului s-a deschis oficial sâmbătă 5 iunie
"La Caiace" se redeschide pe 1 iunie
Paștele Blajinilor
Din tradițiile românilor-vopsirea ouălor de Paști