HBO Europe va începe în august filmările pentru serialul in Piatra-Neamț


HBO Europe va începe în luna august filmările pentru producţia „Bani negri (pentru zile albe)”, un serial cu şase episoade scris şi regizat de pietreanul Daniel Sandu („Un pas în urma serafimilor”),

Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor când discuţia este auzită şi interpretată greşit. Cei doi ajung în situaţia de a planifica şi executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiţi, atât pentru această lovitură, cât şi pentru consecinţele ei.

Antony Root, EVP, Original Programming and Production HBO Europe, a transmis: „«Bani negri (pentru zile albe)» este un serial autentic românesc, deştept şi amuzant, cu farmec, sensibilitate şi potenţial de poveste universală”.

Johnathan Young, VP, Original Programming and Production, HBO Europe: „Pentru noul serial HBO creat de Daniel Sandu ne-am dorit un oraş tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic şi să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre”.

Astfel, filmările vor avea loc în Piatra Neamţ şi Oneşti. „Sunt două oraşe remarcabile, diferite şi pline de culoare, a căror fuziune va fi recognoscibilă şi care vor intensifica starea bună şi entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu”, a adăugat el.

Daniel Sandu, scenarist şi regizor:, a spus: „Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subţire dintre comedie şi dramă, despre oameni obisnuiţi care ajung în situaţii incredibile. Şi asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat). Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi «consecinţe». Este despre efectul de domino al unor acţiuni declanşate la rândul lor de o mică glumă nevinovată”.

Cineastul a continuat: „Vom filma în Piatra-Neamţ şi Oneşti - două oraşe cu un farmec aparte - primul pentru colinele urbane si apusurile spectaculoase, iar al doilea pentru geometria interesantă a străzilor şi clădirilor”.
Dragoș Chitic : ”Consider că trebuie să ne mândrim cu alegerea municipiului Piatra-Neamț ca loc de filmare a unui serial, care este așteptat să se bucure de un imens succes, cu atât mai mult că filmul este scris și regizat de pietreanul nostru. Regizorul Daniel Sandu, a fost declarat în luna aprilie a anului trecut, cetățean de onoare al municipiului Piatra-Neamț pentru succesele sale cinematografice. El este regizorul care a debutat în 2017 cu lungmetrajul „Un pas în urma serafimilor”, fiind nominalizat la 15 categorii ale Premiilor Gopo şi a câştigat 8 trofee, inclusiv pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu” şi „cel mai bun regizor”.
O parte dintre filmări vor fi realizate în spații închise sau în proprietăți private, iar o altă parte în spațiul public, în diverse zone din oraș, în general pe străzi. Chiar dacă închiderea parțială sau totală a unor tronsoane stradale, pentru perioade scurte de timp, ar putea produce un ușor disconfort, sunt convins că acesta va fi înțeles de pietreni și compensat de ocaziile unice pentru public de a putea asista la momentele de filmare. În general în localitățile în care s-au turnat filme, cetățenii au fost încântați, luând parte la scenele filmului. În plus orașul nostru va beneficia de o promovare cu totul specială prin realizarea acestei producții artistice. ”

Pietreanul Daniel Sandu a debutat în lungmetraj în 2017, cu „Un pas in urma serafimilor”, care a fost nominalizat la 15 categorii ale Premiilor Gopo şi a câştigat 8 trofee, inclusiv pentru „cel mai bun film”, „cel mai bun scenariu” şi „cel mai bun regizor”. Sandu este unul dintre scenariştii serialului HBO Europe „Hackerville”.

Filmările vor începe în august, în Piatra Neamţ, şi vor continua în Oneşti şi Bucureşti. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young şi Antony Root.

„Bani negri(pentru zile albe)” va avea premiera în acelaşi timp în toate teritoriile HBO Europe.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City