Înființarea Centrului de zi "Primii pași" – un nou proiect cu finanțare europeană al Primăriei Piatra-Neamț


Municipiul Piatra-Neamț, prin Direcția de Asistență Socială, a semnat astăzi un nou contract de finanțare, din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 „Educație și competențe”, Componenta „Dezvoltarea serviciilor de educație antepreșcolară”.
Aportul Primăriei municipiului Piatra-Neamț în cadrul acestui proiect va consta în punerea la dispoziție a unui spațiu adecvat pe str. Nufărului nr.10, bl. B13. Proiectul prevede înființarea Centrului de zi „Primii pași”, pentru un număr de 76 de copii cu vârsta ante-preșcolară, care vor beneficia de servicii socio-educaționale oferite de o echipă multidisciplinară formată din 18 specialiști.
 „Este în interesul nostru, al tuturor, să investim în copii, în educație la toate nivelurile și ținând cont de toate particularitățile. Prin acest proiect și nu numai, venim în sprijinul tinerelor familii cu venituri reduse de pe raza municipiului Piatra-Neamț. Acest centru de zi va oferi servicii de educație și dezvoltare timpurie pentru copiii aflați în risc de separare de părinți, servicii de educație parentală și consiliere socială pentru părinți, în vederea reconcilierii vieții de familie cu activitatea profesională. Scopul este să ajutăm familiile tinere să depășească situațiile de dificultate. Este un proiect a cărui rezultate le vom simți cu toții peste generații” a declarat primarul Andrei Carabelea.
Proiectul are o durată de implementare de 30 de luni, iar valoarea totală a acestuia este de 3.318.102 lei.
*imagine cu titlu ilustrativ

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City