Investiții în infrastructura educațională din Piatra-Neamț cu fonduri europene


Un nou contract de finanțare pentru proiectele europene a fost semnat astăzi la Primăria Piatra-Neamț de către primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei.
Este vorba despre „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Creșei Mărăței”, proiect în valoare de 3.312.114 lei, din care 98% sunt bani europeni și doar 2% reprezintă contribuția proprie a municipalității pietrene.
Astfel, în acest moment municipiul Piatra-Neamț are semnate contractele de finanțare pentru un număr de 10 proiecte europene care intră în linie dreaptă pentru implementare.
„Educația reprezintă o prioritate a municipalității pietrene. Mai multe unități școlare din Piatra-Neamț: creșe, grădinițe, școli generale și licee vor beneficia în perioada următoare de reabilitare, modernizare și dotare din fonduri europene atrase în cadrul actualului Program Operațional Regional al Uniunii Europene. Fondurile europene reprezintă o soluție la îndemâna autorităților locale pentru realizarea de investiții care să dezvolte comunitățile și din acest motiv ne batem pentru fiecare cent nerambursabil care poate fi adus în orașul nostru”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

Alte sugestii

Primăria Piatra Neamț / Newsletter Nr. 5
Primăria Piatra-Neamț / Newsletter Nr. 4
Activități de Ziua Copilului - sâmbătă 5 iunie la Piatra-Neamț
Program extins la Centrul de vaccinare drive-thru de la Shopping City