Investiții în infrastructura educațională din Piatra-Neamț cu fonduri europene


Un nou contract de finanțare din fonduri europene a fost semnat astăzi la Primăria Piatra-Neamț de către primarul Dragoș Chitic și directorul Agenției de Dezvoltare Regională N-E, domnul Vasile Asandei. Este vorba despre „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Creșei Precista” proiect în valoare de 2.062.931 lei, din care 98% sunt bani europeni și doar 2% reprezintă contribuția proprie a municipalității pietrene. Semnarea contractului de finanțare pentru acest proiect se face după ce s-a semnat finanțarea, tot cu fonduri europene și în aceleași condiții, a unui proiect ce prevede reabilitarea, modernizarea și dotarea Creșei Mărăței.
Pe lista de proiecte depuse de municipalitatea pietreana, pentru care urmează să fie semnate contractele de finanțare din fonduri europene se află și alte unități de învățământ din Piatra-Neamț: grădinițe, școli și licee. Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale din Municipiul Piatra-Neamț, ca factor pricipal ce determină creșterea calității procesului educațional și asigură accesul sporit la educația timpurie.
„Educația școlară la standarde cât mai înalte reprezintă o preocupare centrală a mea, ca primar. Calitatea infrastructurii de educaţie influențează atât motivaţia de participare la procesul educațional cât şi procesul propriu-zis de învățare. Prin implementarea acestui proiect, se va asigura îmbunătățirea stării bazei tehnico-materiale a unității de învățământ preșcolar și crearea unui cadru educațional modern, care facilitează un proces de educație calitativ” a declarat primarul Dragoș Chitic.
#PiatraNeamt #investimineducatie #fondurieuropene #modernizare

Alte sugestii

Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru edificarea unui spital municipal în Piatra-Neamț
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Măsuri luate de Poliția Locală pentru aducerea la starea inițială a străzii Privighetorii după lucrările de înlocuire și reamplasare a conductelor și branșamentelor la rețeaua de gaze naturale, efectuate de firma furnizoare de utilități
✅Sesizare rezolvată
💡Știai că anul acesta orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene?