Municipiul Piatra-Neamț va avea WIFI gratuit în toate zonele de interes din oraș


Primăria Piatra-Neamț a câștigat finanțare pentru un proiect de realizare de rețele de internet gratuit în zone publice urbane.

Finanțarea este asigurata de Comisia Europeană, în cadrul programului WIFI4EU .
Municipiul Piatra-Neamț face parte din cele 2800 de municipalități din întreaga Uniune Europeană care au câștigat o finanțare de 15.000 de euro pentru rețele de internet gratuit în cadrul apelului lansat pe data de 7 noiembrie 2018. În cadrul acestui apel au fost depuse peste 13.000 de candidaturi din toate țările participante.
,,Mă bucur că am reușit să obținem o finanțare pentru un proiect din zona smart city prin care vom asigura internet gratuit pietrenilor în 11 zone publice din oraș. Atragerea de fonduri europene este o prioritate în acest moment pentru municipalitatea pietreană, avem în diverse stadii de implementare proiecte de peste 75.000.000 de euro din bani europeni, care vor genera o dezvoltare accelerată pentru orașul nostru în perioada următoare” a declarat primarul Dragoș Chitic.
Cele 11 puncte în care se va instala internet gratuit în Piatra-Neamț sunt următoarele: Platforma de peste pârâul Cuejdi, Ștrandul Municipal, Curtea Domnească, Parcul Zoo, Releul Pietricica, Mall Forum Center, infochioșcurile situate în cinci locații din cele patru cartiere principale ale orașului (Centru, Mărăței, Dărmănești, Precista).

Alte sugestii

Altex donează patru hectare de teren autorităților locale pentru edificarea unui spital municipal în Piatra-Neamț
𝐌𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐜𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝟒𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐯𝐮𝐥𝐧𝐞𝐫𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐚𝐫𝐬𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢
Măsuri luate de Poliția Locală pentru aducerea la starea inițială a străzii Privighetorii după lucrările de înlocuire și reamplasare a conductelor și branșamentelor la rețeaua de gaze naturale, efectuate de firma furnizoare de utilități
✅Sesizare rezolvată
💡Știai că anul acesta orașul Piatra-Neamț va avea iluminat public inteligent la standarde europene?