Noi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în Piatra-Neamț


Piatra-Neamț, unul dintre cele 3 orașe din România care vor beneficia de finanțare pentru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice

Comitetul de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu a aprobat astăzi finanţarea a trei dosare depuse de către municipiile Piatra-Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu, în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic - staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.
Valoarea totală a proiectului ce va fi implementat în Piatra-Neamţ este de 1.200.000 lei, din care 90% reprezintă finanțare nerambursabilă.
„Acest proiect este cuprins în Planul de îmbunătățire a eficienței energetice în municipiului Piatra-Neamț și în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Piatra-Neamț și reprezintă o măsură firească în contextul național și internațional actual. Ne dorim, astfel, să stimulăm achiziția de autovehicule electrice , cu efecte benefice asupra mediului în care trăim cu toții” a declarat primarul Dragoș Chitic.
Proiectul prevede instalarea unui număr de 6 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, dintre care: 2 stații vor fi amplasate în parcarea din str. Dimitrie Leonida (incinta Pieței Centrale); 1 stație va fi amplasată în bd. Decebal (parcare Winmarkt Petrodava); 2 stații vor fi amplasate în parcarea din str. Bistriței (zona magazinului Carrefour) și 1 stație va fi amplasată în parcarea din str. Mihai Viteazul (Sala Polivalentă).
*imaginile au caracter ilustrativ

Alte sugestii

În noaptea dintre ani vă așteptam la Curtea Domnească
Incendiul de pe str. Dimitrie Leonida a fost stins de către echipajele ISU Neamț.
Consultări publice la Primăria Piatra-Neamț
Finanțări nerambursabile de la bugetul local
Întrerupere furnizare apă, miercuri, 22 ianuarie 2020