Piața Ștefan cel Mare – o nouă zonă pietonală pe timpul verii


 Vara aceasta, în lunile iulie și august, în fiecare weekend, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău, va fi transformată într- o zonă exclusiv pietonală! 
Primarul Dragoș Chitic a luat această decizie care alătură orașul Piatra-Neamț altor mari orașe europene în care sunt intițiative de acest gen, care asigură publicului zone exclusiv pietonale pentru plimbări, sport și mișcare în aer liber. Astfel, circulația rutieră pe acest tronson stradal va fi oprită începând de vineri seara, până duminică noaptea, iar partea carosabilă va fi transformată în loc de promenadă, mișcare în aer liber, plimbare cu bicicleta pentru copii și adulți, practicarea sportului sau jocuri pentru copii.
„Sunt convins că această decizie va bucura pe cei mai mulți dintre pietreni. Se simte în ultima perioadă tot mai mult nevoia unei zone pietonale extinse în Piatra-Neamț și este o măsură prin care vrem să încurajăm mișcarea în aer liber, practicarea diverselor sporturi de către copii și adulți, precum și jocuri pentru copii, într-un spațiu fără mașini. Îmi doresc totodată ca măsura să aibă și rol de protejare a mediului înconjurator, prin reducerea poluării generată de emisiile de dioxid de carbon ale autovehiculelor, încurajându-ne să renunțăm în weekend la folosirea mașinilor personale. Adresez cu acest prilej și o invitație către cluburile și asociațiile locale, care derulează activități care se pretează acestei zone pietonale, să inițieze evenimente sau întreceri sportive care să se desfășoare în această zonă, cu respectarea reglementărilor privind protecția sanitară a populației, pentru care îi asigur de sprijinul municipalității. Să avem o vară frumoasă la Piatra-Neamț, în care să ne bucurăm de vreme bună, soare și mișcare în aer liber”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

 Primul weekend din această vară în care zona din fața parcului va fi exclusiv pietonală este 4-5 iulie 2020.
Photo credit : Alex Pers Photography

Alte sugestii

💡Proiecte viitoare pentru dezvoltarea municipiului Piatra-Neamț
Primăria Piatra-Neamț - 26 de proiecte europene în valoare de 53.5 milioane de euro, aflate în implementare cu contractele de finanțare semnate și termen de finalizare maxim anul 2022
Program Evidența Populației în zilele de 26 și 27 septembrie
Primăria Piatra-Neamț – finanțare europeană pentru reabilitarea și modernizarea Cinematografului Cozla
Primăria Piatra-Neamț - Sistem bike sharing cu bani europeni